Στον απόηχο της αποπομπής Κασσελάκη από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ το φως της δημοσιότητας βλέπει η πρώτη δημοσκόπηση που «μετρά» τις τάσεις όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν στό κόμμα της Κουμουνδούρου στα τέλη του Νοέμβρη.

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις της Κυριακής (9/9) στην Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 42,8% στο ερώτημα «ποιον/α από τους παρακάτω θεωρείτε καταλληλότερο για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ». Ακολουθεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης με 17,9% και τρίτος έρχεται ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%.

Σε ρηχά νερά κινούνται οι υπόλοιποι πιθανοί υποψήφιοι πρόεδροι. Ο Παύλος Πολάκης συγκεντρώνει 7,4%, η Όλγα Γεροβασίλη 4,7% ο Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

Σχεδόν 6 στους 10 συμφωνούν με την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Κασσελάκη

Στο ερώτημα «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που οδηγεί σε νέα εκλογή αρχηγού»: Συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ απαντά το 57,4% και διαφωνώ, μάλλον διαφωνώ το 40%.

Τα ευρήματα κρυφής δημοσκόπησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του in ευρήματα κρυφής δημοσκόπησης λειτουργούν ενθαρρυντικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας κάτι νέου που θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς σύμφωνα με αυτά, ένα νέο κόμμα υπό τον ίδιο φαίνεται πως αγγίζει το 5%. Ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο για κόμμα που προς το παρόν υπάρχει μόνο ως ιδέα. Με το καλημέρα εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή, ενώ έχει ήδη έτοιμη σχεδόν τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα.