Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ που βλέπει το φως της δημοσιότητας δεν παρουσιάζει μεγάλες εκπλήξεις με το κυβερνών κόμμα να παραμένει πρώτο και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να καταγράφει άνετη πρωτιά στην πρόθεση ψήφου έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά της όμως να παραμένουν κάτω από αυτά των ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στην τρίτη θέση χωρίς κανένα σημάδι ανάκαμψης ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Το ποσοστό αυτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν φτάνει το 16%

Όσον αφορά τα ποσοστά αυτά είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

Δεν έπεισε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ως προς τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στην έρευνα της GPO για λογαριασμό του STAR, θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7% θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%. Μάλιστα, το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ το 33,3% της κρίνει θετικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η μεταναστευτική πολιτική.

Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

Πρώτος ο Κουτσούμπας σε δημοφιλία

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι πρώτος με μικρή διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συγκεντρώνει 42,7% των θετικών ψήφων έναντι 41,2% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκη και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στο ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του κόμματος σε ποσοστό 35,2% θέλουν να παραμείνει πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε ποσοστό 59% να εκλεγεί κάποιος άλλος/η.