Ένα αεροπλάνο ασυνήθιστου σχήματος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για να παραδώσει ανταλλακτικά. Το Airbus Beluga, που πήρε το όνομά του από τη φάλαινα με την οποία μοιάζει το αεροσκάφος, πέταξε στο αεροδρόμιο από την Τουλούζη της Γαλλίας.

Mετέφερε ανταλλακτικά για ένα αεροσκάφος της British Airways, το οποίο έχει καθηλωθεί στο έδαφος από τον Απρίλιο μετά τη σύγκρουση με ένα άλλο αεροσκάφος.

Στο εν λόγω ατύχημα είχε εμπλακεί ένα άδειο αεροσκάφος 787 της Virgin Atlantic που ρυμουλκούνταν από το περίπτερο του αεροσταθμού 3 όταν προσέκρουσε στην άκρη του φτερού του Airbus A350 της British Airways.

Πλάνα από τη συντριβή δείχνουν μικρές ζημιές στα αεροπλάνα καθώς και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το προσωπικό εδάφους στον διάδρομο προσγείωσης.

Στο αεροπλάνο της Virgin Atlantic δεν επέβαιναν επιβάτες, δήλωσε τότε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε ότι το αεροπλάνο της ήταν ακινητοποιημένο όταν συνέβη η σύγκρουση. Κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

Ενώ το αεροσκάφος της Virgin Atlantic επέστρεψε στην υπηρεσία του, το αεροσκάφος της British Airways καθηλώθηκε στο έδαφος λόγω σοβαρών ζημιών.