Ένα οκτάχρονο κορίτσι από την Αλαμπάμα είχε μια συγκλονιστική συνάντηση με τη γυναίκα που της έσωσε τη ζωή.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Adam και η Candace Cromer έμαθαν ότι η κόρη τους Sophie, 6 ετών τότε, είχε διαγνωστεί με απλαστική αναιμία, μια σπάνια ασθένεια του μυελού των οστών. Η πάθηση αυτή προκαλεί τη διακοπή της παραγωγής αρκετών νέων κυττάρων αίματος από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να είναι κουρασμένοι και πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις και ανεξέλεγκτες αιμορραγίες, σύμφωνα με την Mayo Clinic.

Η Fuselier μίλησε για την εμπειρία καθώς η Sophie κρατιόταν από πάνω της, προτρέποντας και άλλους να γίνουν δότες και «να δώσουν το δώρο της ζωής»

«Κάναμε τη δική μας έρευνα και διαπιστώσαμε ότι η μόνη επιλογή θεραπείας ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών» δήλωσε η Candace στο WVTM13.

Εκείνη την εποχή, η Maycie Fuselier – η οποία είχε εγγραφεί ως δότρια μυελού των οστών τρία χρόνια πριν – έλαβε τελικά ένα τηλεφώνημα που την ενημέρωνε ότι ήταν συμβατή για τη Sophie.

«Έλεγα, ω Θεέ μου, ξέχασα ότι το έκανα αυτό [την αίτηση για δότρια]», δήλωσε στο πρακτορείο. «Πραγματικά ταίριαξα με κάποιον και ήμουν τόσο νευρική. [Ήμουν] πραγματικά αγχωμένη και τηλεφώνησα στον πατέρα μου. Μου είπε να προσευχηθώ γι’ αυτό, να το σκεφτώ και το έκανα. Είμαι τόσο χαρούμενη που είπα ναι».

«Επέστρεψε στο σχολείο, επέστρεψε στον εαυτό της»

Τον Ιανουάριο του 2023, η Sophie υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση μυελού των οστών χάρη στη Fuselier.

Την περασμένη εβδομάδα, το νοσοκομείο Children’s of Alabama Hospital κανόνισε να συναντηθούν οι δύο τους κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στις 4 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής στιγμής, η Fuselier μπήκε μέσα και η Sophie έτρεξε στην αγκαλιά της. Οι δυο τους άρχισαν να κλαίνε καθώς η αίθουσα γέμισε από κόσμο που ζητωκραύγαζε.

«Αισθάνομαι σαν να έχασα τις αισθήσεις μου», δήλωσε η Fuselier. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω και εκείνη έκλαιγε και με κοίταζε. Είπα, σταμάτα. Απλά συνέχισε. Είναι τρελό, δεν μπορώ να το πιστέψω».

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη σωτήρια χειρουργική επέμβαση, οι γονείς της Sophie λένε ότι είναι επιτέλους σε θέση να απολαύσει την παιδική της ηλικία.

«Δεν της επιτρεπόταν να κάνει χορό ή οτιδήποτε άλλο σωματικό λόγω των μελανιών και του χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, αλλά τώρα ξεκίνησε το πρώτο της μάθημα χορού αυτό το φθινόπωρο και το λατρεύει. Επέστρεψε στο σχολείο, επέστρεψε στον εαυτό της», δήλωσε η Candace.

Η Fuselier μίλησε για την εμπειρία καθώς η Sophie κρατιόταν από πάνω της, προτρέποντας και άλλους να γίνουν δότες και «να δώσουν το δώρο της ζωής».

*Με πληροφορίες από: People