Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έλαβε ο 69χρονος κτηνοτρόφος που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση μέσα στο ποιμνιοστάσιό του στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.

Ο 69χρονος νοσηλεύεται πλέον στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου και φέρεται έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24.

Η κατάθεση του 69χρονου είναι εκείνη που μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, με τους αστυνομικούς να περιμένουν από την πρώτη στιγμή τη βελτίωση της υγείας του, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει στοιχεία και πληροφορίες γύρω από την επίθεση που δέχθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το κόψιμο της γλώσσας

Την ώρα που οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της αιματηρής ενέδρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σοκ εξακολουθεί να προκαλεί η αγριότητα της επίθεσης, καθώς οι δράστες βασάνισαν το θύμα τους και του έκοψαν τη γλώσσα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Creta24 η γλώσσα του κτηνοτρόφου κόπηκε εγκάρσια (κάθετα προς τον άξονα του μήκους) από αιχμηρό αντικείμενο ενώ ο 69χρονος φέρεται να έδειξε αντίσταση στην αγριότητα των δραστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρόπος που οι δράστες έκοψαν τη γλώσσα του θύματος προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές και μπορεί να υποδεικνύει κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες σύμφωνα με έναν από τους γιους του κτηνοτρόφου, έχουν καταγράψει ένα άτομο να φεύγει πεζός από τη μάντρα του 69χρονου. Η οικογένεια του κτηνοτρόφου από την πρώτη στιγμή «δείχνει» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση στον 69χρονο βρίσκονται κτηματικές διαφορές, για τις οποίες μάλιστα είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό και ένας από τους τρεις γιους του.

Το χρονικό της αιματηρής ενέδρας

Ο άτυχος κτηνοτρόφος πήγε στις 6:30 το πρωί της Παρασκευής στο ποιμνιοστάσιό του, το οποίο βρίσκεται μόλις 500 μέτρα έξω από το χωριό.

Ο άνδρας άνοιξε την μπροστινή πόρτα της αποθήκης, μπήκε στο εσωτερικό και στη συνέχεια άνοιξε την πίσω πόρτα για να ποτίσει τα ζώα του.

Εκεί βρίσκονταν κρυμμένοι οι δράστες, οι οποίοι, όπως πρώτο έγραψε το Creta24, τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον στα πόδια και το χέρι και του έκοψαν τη γλώσσα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο το θύμα.

Ο 69χρονος που είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο κατάφερε να καλέσει τον γιο του, ο οποίος ακούγοντας τον πατέρα του να μουγκρίζει έτρεξε στο σημείο μαζί με τους δύο αδερφούς του και ειδοποίησε τις αρχές.