Ποινική δίωξη για κακούργημα άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του οδηγού που το πρωί της Τετάρτης, παρέσυρε με το αυτοκίνητο και τραυμάτισε ένα ζευγάρι που περπατούσε μαζί με το δύο ετών παιδί του στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η δίωξη ασκήθηκε για επικίνδυνη οδηγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνευματος με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων (κακούργημα), σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι, ο 37χρονος άντρας και η 34χρονη σύζυγός του, η οποία διανύει τον πέμπτο μήνα κύησης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ενώ το παιδί τους βρίσκεται στην παιδοχειρουργική κλινική, εκτός κινδύνου ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είναι μόνιμοι κάτοικοι Βελγίου, οι οποίοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα για διακοπές.

Με την μητέρα του μίλησε ο 46χρονος οδηγός

Λίγη ώρα πριν το συμβάν, ο κατηγορούμενος φέρεται να μίλησε με τη μητέρα του στο τηλέφωνο και την ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε περιοχή με παραλία. Κατόπιν τούτου, την κάλεσε σοκαρισμένος στο τηλέφωνο και της είπε ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τρία άτομα.

Μετά και από το τηλέφωνο του γιου της, η μητέρα του 45χρονου οδηγού έστειλε τις ευχές της στην οικογένεια που τραυματίστηκε λέγοντας πως ελπίζει να τα καταφέρουν. Ο 46χρονος οδηγός του αυτοκινήτου φέρεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και αμέσως μετά το σοβαρό δυστύχημα συνελήφθη, ενώ με εντολή εισαγγελέα παραμένει υπό κράτηση.

Το χρονικό του τροχαίου

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 11/09 στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν ένα ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι πεζών μαζί με το 2χρονο αγοράκι τους. Το ζευγάρι βρισκόταν μαζί με το παιδί τους στον δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Περαία.

Ο 45χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και παρέσυρε το ζευγάρι με το 2χρονο παιδί τους. Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλικτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και κατέληξε μέσα στο χωράφι.

Ο οδηγός του αυτοκίνητου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, έχει τραυματιστεί ελαφρώς ενώ το ζευγάρι από την άλλη, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες από το ατύχημα