Η Λότι Μος, αδερφή της Κέιτ Μος, βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από υπερβολική δόση φαρμάκων με στόχο να χάσει κιλά. Η 26χρονη οδηγήθηκε στα μονάδα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου μετά από δύο εβδομάδες χρήσης του φάρμακου Ozempic.

Τι είναι το Ozempic

To Ozempic είναι ένα φάρμακο που προορίζεται για διαβητικούς ανθρώπους, καθώς κύρια λειτουργία του αποτελεί το να αυξάνει την ποσότητα της ινσουλίνης που απελευθερώνεται από το πάγκρεας μετά τη λήψη τροφής. Αυτό συντελεί στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Μια δεύτερη χρήση του εν λόγω φαρμάκου αποτελεί η απώλεια βάρους, εάν κι εφόσον μιλάμε για υπέρβαρα άτομα, καθώς μειώνει την όρεξη και αυξάνει την αίσθηση κορεσμού στο στομάχι, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που το παίρνουν να τρώνε λιγότερο και να επιθυμούν λιγότερο λιπαρές τροφές επίσης. Ωστόσο, το ενέσιμο αυτό φάρμακο παρουσιάζει αντενδείξεις όπως ναυτία, διάρροιες και εμετούς.

Τι την οδήγησε στο νοσοκομείο

Σε αυτή την κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω, όσον αφορά τις αντενδείξεις, βρέθηκε και το νεαρό μοντέλο, όπου μετά από δύο εβδομάδες χρήσεως  κι αφού είχε χάσει έξι κιλά άρχισε να ζαλίζεται και να κάνει εμετό. Η Λότι Μος ήταν 60 κιλά αρχικά, μετά την πρώτη ένεση έφτασε στα 57 και μετά τη δεύτερη στα 54. Μάλιστα, όταν έφτασε πλέον στο νοσοκομείο και μοιράστηκε με τη νοσοκόμα το όνομα του φαρμάκου, αλλά και την ποσότητα που λάμβανε, η τελευταία της είπε ότι πήρε πολύ περισσότερο απ’ όσο προτείνεται για άτομα στα «κυβικά» της.

Η Μος, συμβουλεύει τον κόσμο να μείνει μακριά από το φάρμακο αυτό, καθώς -όπως λέει- το γεγονός αποτελεί μια από τις πιο τρομακτικές  εμπειρίες της ζωής της. Η νεαρή όντας ενταγμένη στη βιομηχανία της μόδας και πάντα στη σκιά της αδερφής της, Κειτ, μοιράστηκε πως από την αρχή της καριέρας της αισθανόταν πίεση σε σχέση με το σώμα της. Μάλιστα σε τελευταία προσπάθεια να συμμετέχει σε επερχόμενη επίδειξη φαίνεται πως δέχτηκε αρνητικά σχόλια για το σώμα της κι έτσι στράφηκε προς το φάρμακο αυτό.

Η βιομηχανία της μόδας

Την δεκαετία του ‘90 όπου η Κειτ Μος αποτελούσε το απόλυτο σύμβολο και πρότυπο γυναίκας, ανθούσε η αισθητική του υπερβολικά αδύνατου κορμιού – του τόσο αδύνατου που παραπέμπει σε χρήση ναρκωτικών. Αυτό το πρότυπο ομορφιάς, δήλωσε η αδερφή του σουπερμόντελ επιστρέφει δυναμικά, παρόλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τόσα χρόνια ενάντια στη χοντροφοβία και την άνθηση του plus-size μόντελινγκ. Η βιομηχανία της μόδας κάνει βήματα πίσω ξανά κι αυτό είναι επικίνδυνο, λέει το 26χρονο μοντέλο.

*Πηγή: Daily Mail