Ο θρύλος ξαναζεί. Με εσένα πρωταγωνιστή. Στο «The Legend of the Titanic», ο επισκέπτης γίνεται Ντι Κάπριο και Γουίνσλετ. Ενας ακόμη ταξιδιώτης στον «Τιτανικό». Ψηφιακά, όχι με υποβρύχιο.

Οπως ήταν τότε λίγο πριν μπαρκάρει. Η Μαδρίτη φιλοξενεί την έκθεση που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τα δωμάτια του υπερωκεάνιου που βυθίστηκε στη Νέα Γη το 1912. Προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες, μεταφέροντάς τους στο εσωτερικό του πολυτελούς πλοίου και την τραγική ιστορία της βύθισής του. Μέσα από μια σειρά εκθεμάτων, αντικειμένων και αναπαραστάσεις, οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν την ατμόσφαιρα της εποχής, την πολυτέλεια και την τραγωδία που ακολούθησε.

Η έκθεση στοχεύει να συνδυάσει την εκπαίδευση και τη συγκίνηση γύρω από το διάσημο ναυάγιο. Στο «The Legend of the Titanic» η γιγαντιαία εγκατάσταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να επιβιβαστούν στο εμβληματικό πλοίο και να περιηγηθούν στα σαλόνια, τις καμπίνες πρώτης κατηγορίας, τους διαδρόμους και τις τραπεζαρίες και να περπατήσουν στο κατάστρωμα.

Και όλα αυτά χάρη στις οθόνες ψηφιακής πραγματικότητας 1.200 τετραγωνικών μέτρων, το δωμάτιο metaverse μήκους 300 μέτρων και τον χώρο εικονικής πραγματικότητας. Ζήστε τη ζωή στο καράβι και ανακαλύψτε τις αντιθέσεις μεταξύ των διαφορετικών κοινωνικών τάξεων. Κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία. Η έκθεση φιλοδοξεί να προχωρήσει πέρα ​​από τις εικόνες που μας επηρέασαν στο blockbuster των Ντι Κάπριο και Γουίνσλετ αλλά και πέρα από τα ντοκιμαντέρ για τον «Τιτανικό».

Μπορούμε να ξαναζήσουμε τις πιο συγκινητικές στιγμές, όπως να ακούσουμε τους μουσικούς της ορχήστρας να ερμηνεύουν το τελευταίο τους τραγούδι την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν και να εξερευνήσουμε τα βάθη του Ατλαντικού μέχρι να βρούμε το ναυάγιο.

Κατά την είσοδο στην έκθεση ο επισκέπτης βιώνει μια συναισθηματική αφήγηση της τραγωδίας μέσα από 1.200 m2 προβολών 360º, ζώντας το ταξίδι του «Τιτανικού» από μέσα, εξερευνώντας κάθε γωνιά του πλοίου και κάθε στιγμή από τη σύγκρουση με το παγόβουνο ως το θλιβερό τέλος κάτω από τα κύματα του Ατλαντικού.

Ο επισκέπτης ξεναγείται στα σπλάχνα του πλοίου όπως ήταν το 1912, με όλο το μεγαλείο των πολυτελών δωματίων του. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη διαδικασία κατασκευής του και να δείτε το μηχανοστάσιο Jr. Η κατασκευή του RMS Titanic, του μεγαλύτερου στον κόσμο εκείνη την εποχή, κόστισε τότε 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Είχε μήκος 269 μέτρα και ζύγιζε περισσότερους από 46.300 τόνους.

Η έκθεση δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) και διαδραστικά πολυμέσα.

Μαθαίνεις τα πάντα για την ιστορία του πλοίου, από τη δημιουργία του έως την τρέχουσα κατάσταση των λειψάνων, μέσα από πρωτότυπα αντικείμενα (μερικά από αυτά δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο παρελθόν), συμπεριλαμβανομένου του κοσμήματος που ενέπνευσε τον Κάμερον να κάνει την ταινία, τα γράμματα που έγραψε ο α’ αξιωματικός Ουίλιαμ Μέρντοχ και τα ρολόγια που σταμάτησαν την ακριβή ώρα που βυθίστηκε.

Κατά την επίσκεψη στην έκθεση, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ειδικό ηχητικό οδηγό που θα είναι χρήσιμος για την κάλυψη του εκθεσιακού χώρου. Οι εκθέσεις για τον «Τιτανικό» σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες. Οι πιο γνωστές είναι η «Titanic: The Artifact Exhibition» και η «Titanic Museum Attraction» με μόνιμα εκθέματα από το ναυάγιο στο Μιζούρι και στο Τενεσί. Η εικονική πραγματικότητα φέρνει σε άλλο επίπεδο το θρυλικό ναυάγιο…