Αδειάζει η κλεψύδρα για τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ με τα επιτελεία των υποψηφίων για την προεδρία να βρίσκονται επί ποδός.

Οι υποψήφιοι συνεχίζουν με περιοδείες την προεκλογική εκστρατεία τους με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εκπροσωπώντας το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη στην 88η ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε προ διημέρου, η κατάθεση υπογραφών των υποψηφίων στην Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης. Συνολικά κατατέθηκαν πάνω από 62.000 υπογραφές από τους υποψηφίους που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, «προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου».

Τηλεμαχία στις 24 Σεπτεμβρίου

Όσον αφορά την διεξαγωγή debate, σύμφωνα με το MEGA, οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει να γίνει. Υπάρχει ένα σενάριο, το οποίο αναφέρει ότι η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να επικυρωθούν οι υποψηφιότητες από το αρμόδιο όργανο. Πλέον, η ΕΔΕΚΑΠ θα προχωρήσει στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων τις αμέσως επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η εκλογική μάχη έχει οριστεί για τις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Οι υπογραφές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 υπογραφές μελών και 171 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.001 υπογραφές μελών. H Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.286 υπογραφές μελών. o Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε 7.962 υπογραφές μελών. Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές μελών. ο Γιάννης Κανελλάκης, με επιστολή του στην ΕΔΕΚΑΠ, επικαλούμενος λόγους προσωπικών δεδομένων, δεν κατέθεσε υπογραφές ζητώντας, ωστόσο, να ανακηρυχθεί ως υποψήφιος.