Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη (12/9), στις 8 το βράδυ.

Η συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως θέμα τις αντιδράσεις που προέκυψαν γύρω από τον θεσμικό ρόλο που θα πρέπει να έχει επί του παρόντος ο Στέφανος Κασσελάκης, ύστερα από την εις βάρος του πρόταση μομφής η οποία υπερψηφίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη σύγκληση του οργάνου, από τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την παρέμβαση του καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφώντα Κοντιάδη, και άλλων στελεχών του κόμματος, που εχθές έθεσαν ζήτημα «νομιμότητας». Αυτό το οποίο ζητούν τα εν λόγω στελέχη, είναι να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, συνεργάτες του κ. Κασσελάκη διέψευσαν ότι ο ίδιος θα μεταβεί εντός της ημέρας στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Νωρίτερα σήμερα, είχε αναπτυχθεί η φημολογία ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στο κτήριο της Κουμουνδούρου προκειμένου να ανακτήσει το προεδρικό γραφείο.

Όσον αφορά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα οποία καλούν τον κ. Κασσελάκη να ανακτήσει το προεδρικό γραφείο, η βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα, μιλώντας στο Action24, ανέφερε πως «έχουμε πρόεδρο μέχρι να γίνει η εκλογική διαδικασία», ενώ αναφερόμενη στην πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός πως έγινε με μυστική ψηφοφορία.

Ερωτηθείσα, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα, γιατί εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος άφησε το γραφείο του, η βουλευτής Β΄ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, απάντησε: «Διότι αυτό έκρινε πως ήθελε να κάνει. Ξέρετε, στην πολιτική δεν ακολουθούνται πάντοτε οι τύποι. Ούτε σημαίνει το γεγονός ότι έφυγε από το γραφείο ότι παύει να είναι πρόεδρος».

«Διαδικασία αίολη, απ’ όπου και αν την πιάσεις», χαρακτήρισε την ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που καθαίρεσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο βουλευτής Σερρών, Πέτρος Παππάς, σε δηλώσεις του στο «OPEN».

«Για όλους εμάς, τα μέλη, Πρόεδρος ήταν και παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης», ανέφερε σε εμφάνισή της στο «Kontra» η βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας, Ραλλία Χρηστίδου. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του κόμματος, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, που αναφέρει σε αρθρογραφία του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Θεωρώ ότι η ΑΠΟΔΟΧΗ Ή Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης της κεντρικής επιτροπής, με την οποία ήρθη η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου του κόμματος, είναι της απόλυτης αρμοδιότητος του εκτάκτου συνεδρίου. Μέχρι τότε ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κασσελάκης έχει υποχρέωση και δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του».

Επιπρόσθετα, και ένα από τα στελέχη της «άλλης πλευράς», ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ανέφερε πως «τύποις ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει πρόεδρος».

Τέλος, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ανέφερε από την πλευρά του: «Ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να είναι ο νόμιμος Πρόεδρος και έχει κάθε δικαίωμα (αν όχι την υποχρέωση) να πάει στο γραφείο του. Περιμένω από τη γραμματέα του κόμματος […] να ενημερώσει τον νόμιμο πρόεδρο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να τον καλέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του από τα οποία παράνομα και παράτυπα οδηγήθηκε να απέχει».