Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι με τους 4.500 αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο να παραδίδουν μαθήματα ανθρώπινης θέλησης και δύναμης.

Το φωτογραφικό πρακτορείο Getty ήταν στο Παρίσι και με τους φωτογράφους του, κατέγραψε πολλές και ξεχωριστές στιγμές των Παραολυμπιακών Αγώνων, εστιάζοντας περισσότερο στις ανθρώπινες αντιδράσεις των αθλητών, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του.

Από όλες αυτές τις φωτογραφίες ξεχώρισε τις 10 πιο εμβληματικές στιγμές των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ματ Στούτζμαν από την ομάδα των ΗΠΑ, γνωστός ως «Τοξοβόλος χωρίς χέρια» έκανε το όνειρο του πραγματικότητα κατακτώντας το χρυσό στην τοξοβολία. Ο 41χρονος Στουτζμάν που γεννήθηκε χωρίς χέρια, αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2012, το 2016, το 2020 και το 2024 και εκτός από το χρυσό στο Παρίσι, είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

Ο Κινέζος Τζινσένγκ Γκούο τράβηξε επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στο Παρίσι, κολυμπώντας στα 50 μέτρα πεταλούδας χωρίς να έχει χέρια! Ο 23χρονος κολυμβητής απέδειξε το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης κατακτώντας συνολικά έξι μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια.

Η φωτογράφος Ναόμι Μπέικερ απαθανάτισε αυτό το στιγμιότυπο του Ισπανού Ιγκνάσιο Ορτέγκα και του Χόρχε Σαλαζάρ της Team USA κατά τη διάρκεια του αγώνα της φάσης των ομίλων μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο χρησιμοποιώντας μια κινητή κάμερα που έχει τοποθετηθεί στην οροφή του Bercy Arena. Η εικόνα δείχνει τους αθλητές καθώς περιμένουν να δουν αν η βολή του Ορτέγκα θα περάσει από το στεφάνι.

Ο Βραζιλιάνος σταρ της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Γκάμπριελ ντος Σάντος Αραούχο, πιο γνωστός ως Γκαμπριέλζινιο κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο S2 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το πανηγυρίζει έξαλλα. O Aραούχο έχει πάρει δύο χρυσά και ένα ασημένιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και άλλα τρία στο Παρίσι.

Στη φωτογραφία του Αλεξ Ντάβιντσον, στο γκολμπολ οι Κρίστιαν Κινγκ και ο Τάιλερ Μέρεν υπερασπίζονται την εστία των Ηνωμένων Πολιτείων, σε μία ξεχωριστή στιγμή των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Η Μέισι Σάμερς – Νιούτον κατέκτησε το χρυσό στα 200 μέτρα μικτή γυναικών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Καθώς στεκόταν στο βάθρο, τα δάκρυα γέμισαν τα μάτια της σε μία από τις πιο viral φωτογραφίες των Αγώνων.

Ο Ιαν Σεϊντενφέλντ της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών απαντά σε μια βολή του Ιταλού Ματέο Παρενζάν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στο μονό των ανδρών στο πινγκ πονγκ – MS6 , φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο Ισπανός Χοάν Μουνάρ Μαρτίνεθ στο τελείωμα της προσπάθειας του, στον τελικό του άλματος εις μήκος ανδρών – T11 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η έκρηξη συναισθημάτων της Ενάς Ελγκεμπάλι Αμπντελάαλ Αγκάγκ από την Αίγυπτο στον αγώνα των 41 κιλών της άρσης βαρών. Η Αιγύπτια αθλήτρια σηκώνοντας 93 κιλά πήρε την 7η θέση.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού συγκέντρωσαν πολλές προσωπικότητες του αθλητισμού με τον Γιούργκεν Κλοπ να κλέβει την παράσταση. Ο Γερμανός προπονητής πήγε να παρακολουθήσει τον φίλο του Βόιτεκ Σιζ, αθλητή του μπάντμιντον.