Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Αν ληφθεί αυτή η απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από την άμεση εμπλοκή των χωρών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα άλλαζε την ίδια τη φύση του πολέμου. Θα σήμαινε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από δημοσιογράφο που καλύπτει τη ρωσική προεδρία.

Ρωσική αντεπίθεση στο Κουρσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή τη δήλωση σήμερα που έγινε γνωστό ότι τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν στην αντεπίθεση στο Κουρσκ.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει ανακαταλάβει 10 χωριά στην περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αυτά είναι τα: Απανασόφκα, Μπιαχόβο, Βισνιόφκα, Βικτορόφκα, Βνεζαπνόε, Γκορντέγιεφκα, Κρασνουκτιμπρσκόε, Ομπούχοβο, Σνάγκοστ και Ντεσιάτι Οκτιάμπρ.

Russian forces attack Ukrainian troops in Kursk region | Mikhail Alexseev

Η παραδοχή Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στη ρωσική δυτική περιοχή του Κούρσκ, όπου το Κίεβο είχε εξαπολύσει μια μεγάλη εισβολή τον περασμένο μήνα.

Είπε επίσης ότι η Ουκρανία ανέμενε μια αντεπίθεση.

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Βλαντίμιρ Πούτιν εκτοξεύει άμεσες απειλές προς χώρες της Δύσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξαγόταν στο Βλαδιβοστόκ είχε δηλώσει ότι: «Τα χτυπήματα σε πυρηνικούς σταθμούς είναι μια πολύ επικίνδυνη τρομοκρατική πράξη, αν απαντήσουμε μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς τι θα συμβεί στην Ευρώπη».

Όπως είχε τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος, είναι ιερό χρέος και καθήκον του ρωσικού στρατού να εκδιώξει τους Ουκρανούς στρατιώτες από την περιοχή του Κουρσκ.

«Το ιερό καθήκον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι να πετάξουν τον εχθρό έξω από το ρωσικό έδαφος και να προστατεύσουν τους πολίτες», είχε δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος, διαμηνύοντας πως βασική προτεραιότητα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς.

«Η εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ στόχευσε να σταματήσει την προέλασή μας στο Ντονμπάς. Ο εχθρός απέτυχε. Οι δυνάμεις μας σταθεροποίησαν την κατάσταση και άρχισαν να απωθούν τον εχθρό από τη Ρωσία», είχε σημειώσει.