Πούλησε το σπίτι του για 79 εκατ. δολάρια.

Μόλις έμαθε ποιος ήταν ο μυστηριώδης αγοραστής, έκανε μήνυση στον μεσίτη.

Το σπίτι το είχε αγοράσει ο Τζέφ Μπέζος

Ο μεγιστάνας των ηλεκτρονικών ειδών Λέο Κρις, μηνύει τον μεσίτη γιατί τον έπεισε να μειώσει κατά 6 εκατομμύρια δολάρια την τιμή που ζητούσε για το σπίτι του, χωρίς να του πει ότι ο αγοραστής ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το αφεντικό της Amazon, ο Τζεφ Μπέζος, βρισκόταν στη μέση μιας κούρσας αγοράς σπιτιού πέρυσι, όταν τον προσέλκυσε η έπαυλη των 19.000 τετραγωνικών μέτρων που πωλούνταν προς 85 εκατομμύρια δολάρια στο νησί Indian Creek του Μαϊάμι.

Το ιδιωτικό νησί, που ονομάστηκε «Billionaire Bunker», έχει κατοίκους πλούσιους και διάσημους. Δίπλα στο νέο σπίτι του Μπέζος βρίσκεται η βίλα της Ιβάνκα Τραμπ αλλά και τον Τομ Μπρέιντι.

Ο πωλητής του σπιτιού των 79 εκατομμυρίων δολαρίων μηνύει τη μεσιτεία ακινήτων Ντάγκλας Έλιμαν, η οποία χειρίστηκε και τις δύο πλευρές της συναλλαγής, λέγοντας ότι η εταιρεία τον παραπλάνησε σχετικά με την ταυτότητα του αγοραστή και αυτό του κόστισε 6 εκατομμύρια δολάρια.

Τι λέει στην καταγγελία

Στην καταγγελία, ο Λέο Κρις ισχυρίζεται ότι «ήταν πολύ σημαντικό για τις διαπραγματεύσεις του και την απόφασή του για την τελική τιμή πώληση να γνωρίζει αν ο Μπέζος προσπαθούσε να αποκτήσει ανώνυμα το σπίτι για να το ‘κολλήσει’ με το διπλανό ακίνητο», το οποίος επίσης του ανήκει.

Ο Έλιμαν έλαβε προμήθεια 4%, με το ποσό να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Η εκπρόσωπος του Έλιμαν, Σαμάνθα Φελντ, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σχολιάσει τις εκκρεμείς δικαστικές διαφορές.

Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο από μια μοναδική, φυλασσόμενη γέφυρα και προστατεύεται από μια ιδιωτική αστυνομική δύναμη που περιπολεί την κοινότητα όλο το εικοσιτετράωρο με τα πόδια, τον ουρανό και τη γη.

Οι κάτοικοι απολαμβάνουν πρόσβαση σε μια αποκλειστική λέσχη εξοχής και ιδιωτικό γήπεδο γκολφ 18 οπών, ενώ η νότια παραλία του Μαϊάμι απέχει μόλις οκτώ μίλια.

Με μέση τιμή κατοικίας 29,5 εκατομμύρια δολάρια και μόλις 41 σπίτια, το Indian Creek έχει χαρακτηριστεί «ο πιο exclusive δήμος του κόσμου».