Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις προηγείται του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ με ποσοστό 47% έναντι 42% στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, αυξάνοντας το προβάδισμά της μετά την τηλεμαχία μεταξύ τους, την οποία οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι κέρδισε η αντιπρόεδρος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η διήμερη δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε σήμερα (12/9) και δείχνει ότι η Χάρις προηγείται με πέντε μονάδες του Τραμπ στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση (21-28 Αυγούστου) η διαφορά τους ήταν τέσσερις μονάδες υπέρ της Χάρις.

Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ

Σε θέση άμυνας ο Τραμπ

Μεταξύ των ψηφοφόρων που είπαν ότι άκουσαν έστω και κάτι από την τηλεμαχία της Τρίτης, το 53% είπε ότι κέρδισε η Χάρις και το 24% έκρινε νικητή τον Τραμπ. Στην ερώτηση ποιος από τους δύο κόμπιαζε και δεν έδειχνε οξύνους, το 52% απάντησε ο Τραμπ και το 21% η Χάρις.

Η 59χρονη Χάρις έφερε σε θέση άμυνας τον 78χρονο Τραμπ στην μεταξύ τους τηλεμαχία, εξαπολύοντας επιθέσεις για το κατά πόσο είναι ικανός για το αξίωμα του προέδρου και αναφέροντας τα μυριάδες νομικά προβλήματά του.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.690 ενηλίκων σε όλες τις ΗΠΑ, εκ των οποίων οι 1.405 ήταν εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 3 μονάδες για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ