Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του συνταξιούχου οικοδόμου από τα Σέρβια Κοζάνης, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο 78χρονος εντοπίστηκε σώος και είναι καλά στην υγεία του. Θυμίζεται ότι ο συνταξιούχος είχε εξαφανιστεί την προηγούμενη Πέμπτη (05/09) λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο 78χρονος χάθηκε όταν πήγε βόλτα στην πλατεία Ταξίμ, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με σύλλογο συνταξιούχων από την Κοζάνη.

Για την εξαφάνισή του είχαν ενημερωθεί και οι ελληνικές προξενικές αρχές ενώ είχε εκδοθεί σήμα από την Ιντερπόλ. Τελικά, τον ηλικιωμένο εντόπισε σήμερα (13/09) ένας οδηγός ταξί.

«Κοιμόμουν στο γρασίδι»

Μετά από μέρες αγωνίας και με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων, Ελλήνων και Τούρκων, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε και οι δικοί ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς.

Ήταν μόνος, σε μια ξένη χώρα, χωρίς να μιλά τη γλώσσα, έχοντας χάσει τον δρόμο για το ξενοδοχείο του. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου βρέθηκε να περιπλανιέται στους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

«Κοιμόμουν στο γρασίδι… Δυσκολευόμουν να συνεννοηθώ, λόγω γλώσσας…» δήλωσε ο 78χρονος Έλληνας που χάθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Πήγαινα και έδινα το ‘παρών’ κάθε μέρα σε ένα αστυνομικό τμήμα ή σε έναν αστυνομικό που ήταν έξω, από αυτούς που γυρνούσαν στην πόλη. Δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» περιέγραψε ο κ. Δημήτρης μετά την περιπέτειά του.

«Υπό στενή παρακολούθηση» – Πώς ενήργησαν

Με αφορμή την αίσια έκβαση της υπόθεσης εξαφάνισης, ο Έλληνας πρέσβης απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου και παρουσία του ίδιου του 78χρονου συνταξιούχου από την Κοζάνη, του γιου και της εγγονής του, ο κ. Κούτρας δήλωσε τα εξής:

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή όλων μας, πρωτίστως της οικογένειας, του γιου του και της εγγονής του, με τους οποίους ήμαστε σε επαφή από την πρώτη στιγμή, αλλά και όλων αυτών των ανθρώπων από την Ελλάδα που ανησυχούσαν και μας έστελναν επιστολές και έγραφαν στα κοινωνικά δίκτυα» καθώς όλη αυτή η προσπάθεια εστέφθη τελικά από επιτυχία.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας διευκρίνισε ότι σήμερα τον αναγνώρισε κάποιος οδηγός ταξί, ο οποίος τον πήγε σε κάποιο καφέ και από το καφέ πήραν τηλέφωνο στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε τη συνεργασία με τη τουρκική αστυνομία «όχι απλώς άψογη, αλλά περισσότερο από άψογη» γιατί, όπως σημείωσε, «παρακολουθούσαμε τα βήματα του κυρίου Παπαδημητρίου διαρκώς, αλλά η φυσική του κατάσταση ήταν τόσο καλή, που δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε και να φτάσουμε σε ένα σημείο να δούμε πού πραγματικά τέλειωνε την ημέρα του».

Στελέχη του προξενείου, η Λένα Κάτση και η Ελένη Καραμήτη, ήταν σε καθημερινή επικοινωνία, όλο το 24ωρο με την Αστυνομία, που τους έδειχνε εικόνες από τις κάμερες και ακολουθούσαν τον κ. Παπαδημητρίου στα βήματά του. «Αλλά ήσασταν σε τόσο καλή κατάσταση που δεν σας προλάβαιναν» είπε απευθυνόμενος στον ίδιο ο κ. Κούτρας.

«Δεν έχει σημασία να πούμε τι έγινε. Έγινε ό,τι έγινε. Έχασε τον προσανατολισμό του. Η ουσία είναι ότι βρέθηκε. Αυτό είναι το σημαντικό» είπε και προσέθεσε ότι ο κ. Παπαδημητρίου θα επιστρέψει τις προσεχείς ημέρες στην πατρίδα αεροπορικώς, συνοδευόμενος από το γιο του και την εγγονή του.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, απογευματινές ώρες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αποχώρησε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου βρισκόταν με το γκρουπ, με προορισμό το ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή στο οποίο διέμενε προσωρινά, όμως δεν έφτασε ποτέ τον προορισμό του και παρέμεινε αγνοούμενος επί εννέα ημέρες.