Σήμερα η Amy Winehouse θα έκλεινε τα 41 χρόνια.

Η τραγουδίστρια, από την Μεγάλη Βρετανία, που ξεχώρισε για τη μοναδική φωνή της, και το φουντωτό μαλλί της, έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου του 2011.

Η φωνή, τα τραγούδια και η μουσική της παραμένουν αξεπέραστα.

Η σελίδα από το ημερολόγιο της Amy Winhouse

Πρόσφατα οι γονείς της δημοσίευσαν μία σελίδα από το ημερολόγιό που κρατούσε ως έφηβη στο οποίο έγραφε τα όνειρα και τους στόχους που ήθελε να πραγματοποιήσει.

Οι γονείς της εξηγούσαν στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι: «Μετά το θάνατο της Amy, αρχίσαμε να ξεσκονίζουμε τα γραπτά και τις ζωγραφιές της που είχε συλλέξει από τα πρώτα παιδικά της χρόνια και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε περισσότερο πώς, πίσω από την άνετη συμπεριφορά της, η Amy ακόνιζε προσεκτικά το ταλέντο της για χρόνια».

Αλλά είναι η λίστα της Amy που πραγματικά έκανε τη μητέρα και τον πατέρα της να χαμογελάσουν όλα αυτά τα χρόνια αργότερα.

«Οι λίστες της Amy εξακολουθούν να μας κάνουν να γελάμε», συνέχισε το ζευγάρι. «Ακόμα και ως 16χρονη είχε φιλοδοξίες που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όνειρα των περισσότερων ανθρώπων.

Οι 14 επιθυμίες της

Σε μια σελίδα με τίτλο «fame ambitions», η σταρ σημείωσε 14 στόχους που είχε για τη ζωή της.

Για αρχή, φαίνεται ότι η Amy μπορεί να έχει βάλει στόχο να διευθύνει το δικό της εστιατόριο, καθώς η νούμερο ένα προτεραιότητά της στη λίστα ήταν να «ανοίξει το Dolly’s Diner» – και οι μακροχρόνιοι θαυμαστές της θα γνωρίζουν ότι έχει και ένα κομμάτι με το ίδιο όνομα.

Η λίστα με τις 14 επιθυμίες της

Δεύτερον, ήθελε μια μέρα να «φωτογραφηθεί από τον David LaChapelle»… κάτι που αργότερα έγινε πραγματικότητα, καθώς ο βραβευμένος φωτογράφος σκηνοθέτησε ακόμη και το μουσικό της βίντεο κλιπ για την επιτυχία της «Tears Dry on Their Own» το 2007.

Στη συνέχεια, η Amy ήλπιζε κάποια στιγμή να «κάνει μια ταινία όπου θα φαίνεται άσχημη», καθώς και να πρωταγωνιστήσει κάποια στιγμή στο πλευρό του θρύλου του κινηματογράφου Michael Madsen.

Το πέμπτο όνειρό της ήταν να γίνει «καλή φίλη» με τη Sarah Jessica Parker, τη Stella McCartney και τον Eddie Izzard.

Το έκτο, ήταν αρκετά αυτονόητο: «Να γ@…. τον Huey».

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας την προσοχή της στα επαγγελματικά της σχέδια, η Amy έγραψε: «Να συνεργαστώ με τη Missy Elliott και τον Timbaland».

Έπειτα έγραφε να αποκτήσει μια συλλογή παπουτσιών που να αποτελείται από περισσότερα από 300 ζευγάρια, καθώς και να αποκτήσει κάποια στιγμή «μαλλιά Marilyn» για να αντιγράψει το χαρακτηριστικό λουκ του κινηματογραφικού ειδώλου.

Στο νούμερο δέκα ήταν η Amy που ανέφερε την επιθυμία της να συναντήσει μια μέρα τις διασημότητες Liz Taylor και Paul Newman.

Αλλά ακόμη και ως έφηβη, η τραγουδίστρια γνώριζε πολύ καλά ότι η βιομηχανία δεν ήταν το πιο υγιές μέρος για πολλούς ανθρώπους, καθώς στη συνέχεια μίλησε για την επιθυμία της να «αποφύγει τις χειρουργικές επεμβάσεις».

Η 12η φιλοδοξία της Amy στη λίστα έγραφε: «Να με θαυμάζουν οι άνθρωποι».

Η νικήτρια του Grammy πρόσθεσε ότι θα ήθελε πολύ να «αγοράσει ένα σπίτι στο South Beach».

Τελευταία της επιθυμία στη λίστα, η εξής: «Να γυρίσω μια ταινία με τον Steve Buscemi».

«Θέλω να με θυμούνται επειδή είμαι… απλά εγώ»

Μπορεί η Amy να μην κατάφερε να τις τσεκάρει όλες, αλλά σίγουρα πέτυχε μερικά απίστευτα κατορθώματα στη σύντομη ζωή της.

Η Τζάνις και ο Μιτς δήλωσαν ότι ήταν «γλυκόπικρο» να αναπολούν τις παλιές καταχωρήσεις της κόρης τους στο ημερολόγιο – ειδικά μια συγκεκριμένη παράγραφο που σημείωνε.

Είχε ως εξής: «Κυρίως έχω αυτό το όνειρο να γίνω πολύ διάσημη, να δουλέψω στη σκηνή. Είναι μια φιλοδοξία ζωής. Θέλω οι άνθρωποι να ακούσουν τη φωνή μου και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους για πέντε λεπτά… Θέλω να με θυμούνται επειδή είμαι… απλά εγώ».