Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο «φως» για τη σεξουαλική εκμετάλλευση από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Abercrombie & Fitch, Mike Jeffries, και τον Βρετανό σύντροφό του, Matthew Smith.

Ένας από τους νέους καταγγέλλοντες, ένας άντρας που επέλεξε να μιλήσει με το όνομα Luke, θυμάται πώς το 2011 προσκλήθηκε να συναντήσει τον Jeffries στη σουίτα του σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου του προσφέρθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.

Ο 20χρονος τότε Luke, που είχε ταξιδέψει από το Λος Άντζελες, δήλωσε πως βρέθηκε σε ένα δωμάτιο που θύμιζε σκηνικό από κατάστημα της Abercrombie & Fitch, με σκοτεινούς τοίχους διακοσμημένους με ερωτικές φωτογραφίες ανδρικών κορμιών. Στη μέση, υπήρχαν βοηθοί ντυμένοι με στολές της εταιρείας, οι οποίοι υποδύονταν τους εργαζόμενους στο κατάστημα.

Σύμφωνα με τον Luke, ο talent scout του Jeffries του ζήτησε να εντυπωσιάσει και να…«διασκεδάσει δύο πολύ σημαντικούς πελάτες».

Ο Jeffries και ο σύντροφός του, Matthew Smith, εμφανίστηκαν στη σουίτα και άρχισαν να τον αγγίζουν. Ο Luke υποστηρίζει πως ο Jeffries τον φίλησε με τη βία και στη συνέχεια προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή του. «Προσπάθησα επανειλημμένα να αρνηθώ, αλλά τελικά πείστηκα να συμμετάσχω», αναφέρει ο Luke στο BBC.

Νέα στοιχεία στην υπόθεση

Ο Luke είναι ένας από τους οκτώ νέους άνδρες που μίλησαν στο BBC τον τελευταίο χρόνο μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική εκμετάλλευση σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν ο Jeffries και ο Smith. Μετά την αρχική δημοσιοποίηση των καταγγελιών, το FBI ξεκίνησε έρευνα, ενώ συνολικά 20 άνδρες έχουν πλέον δηλώσει πως παρευρέθηκαν ή συμμετείχαν στην οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.

Οι νέες καταγγελίες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την κλίμακα αυτών των εκδηλώσεων, οι οποίες διεξάγονταν από το 2009 έως το 2015, όταν ο Jeffries ήταν διευθύνων σύμβουλος. Οι καταγγέλλοντες περιγράφουν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση στρατολόγησης ανδρών, καθώς και τη συμμετοχή βοηθών του Jeffries που ταξίδευαν μαζί του και επέβλεπαν τις εκδηλώσεις.

Χρήση ναρκωτικών και βίαιες πρακτικές

Σύμφωνα με αρκετούς καταγγέλλοντες, οι βοηθοί του Jeffries έκαναν ενέσεις σε ορισμένους συμμετέχοντες στο πέος με υγρό Viagra. Ο Chris (ψευδώνυμο) ανέφερε στο BBC πως αισθάνθηκε «ότι θα πεθάνει» μετά από μια τέτοια ένεση που του προκάλεσε έντονη αντίδραση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε ένα από τα σπίτια του Jeffries στη Νέα Υόρκη. Παρά την κατάσταση, κανείς δεν κάλεσε ασθενοφόρο και ο Jeffries μαζί με τον Smith, που περίμεναν σε άλλο δωμάτιο, προσπάθησαν να κάνουν σεξ μαζί του.

Το πρώην μοντέλο Keith Milkie, 31 ετών, υποστηρίζει ότι ένας από τους βοηθούς του Jeffries «καυχήθηκε» πως εργαζόταν για την Abercrombie & Fitch, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε στις σεξουαλικές εκδηλώσεις. Ο Milkie αναφέρει ότι αυτός ο βοηθός ήταν αναφερόμενος σε πρόγραμμα εκδήλωσης, ενώ το BBC βρήκε ότι είχε και εταιρικό email της A&F. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, επικαλούμενη νομικά θέματα.