Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Washington Post που δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου, η συγγραφέας Ελίν Χίλντερμπραντ, μίλησε για το «μοναδικό δώρο» που της έδωσε η διάγνωση του καρκίνου του μαστού και πώς οδήγησε στην ανακοίνωση της συνταξιοδότησής της τον Μάιο.

«Θέλω να είμαι παρούσα γι’ αυτές»

Η Χίλντερμπραντ, σήμερα 55 ετών, ήταν 45 ετών όταν διαγνώστηκε το 2014 και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή, σύμφωνα με το CBS.

«Υπάρχει ένα δώρο που σου δίνει η διάγνωση του καρκίνου: το να κατανοήσεις εκ νέου το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή», δήλωσε στο Μέσο. Η διαπίστωση αυτή την οδήγησε τελικά στο να αποσυρθεί από τη συγγραφή και να επικεντρωθεί περισσότερο στην οικογένειά της.

«Η απόφασή μου να αποσυρθώ από την συγγραφή μυθιστορημάτων που βασίζονται στο Ναντάκετ προήλθε από σοφία», συνέχισε, προσθέτοντας: «Συνειδητοποιώ ότι έχω μόνο λίγα χρόνια ακόμα προτού αποκτήσουν τις δικές τους οικογένειες και θέλω να είμαι παρούσα γι’ αυτές τώρα».

Η Χίλντερμπραντ, συγγραφέας του The Perfect Couple που παίζεται τώρα στο Netflix, είναι μητέρα τριών παιδιών: Maxx, Dawson και Shelby.

«Η φυγή είναι γεγονός»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρθηκε στη σημασία της απόδρασης, ενώ αντιμετώπιζε την είδηση μιας τρομακτικής διάγνωσης και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Κατάλαβα επίσης πόσο πολύ θέλουν οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι να μεταφερθούν με την σκέψη τους κάπου αλλού. Η φυγή είναι γεγονός! Το ότι κατάφερα να προσφέρω διακοπές δια του πνεύματος σε ανθρώπους που υποβάλλονται σε θεραπεία, μου σύστησε έναν διαφορετικό τρόπο να σκέφτομαι τον σκοπό μιας «καλοκαιρινής ανάγνωσης», δήλωσε η συγγραφέας.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Χίλντερμπραντ έγραψε 27 βιβλία και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα.

*Με πληροφορίες από: The People | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Kit Noble | Instagram | Elin Hilderbrand