Αναταραχή προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε καφετέρια στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν στο σημείο προκλήθηκε αναστάτωση λόγω σοβαρού επεισοδίου μεταξύ ενός ζευγαριού.

Τα «αίματα» άναψαν γρήγορα με τους παραβρισκόμενους να ειδοποιούν στην αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά πληροφορίες o άνδρας έφερε μαχαίρι με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αναταραχή και με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν τα μέτρα τους. Τελικά έγινε προσαγωγή του ατόμου στην Ασφάλεια Λάρισας.

5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας από την αρχή του 2024

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνο μέσα στο πρώτο 5άμηνο του έτους καταγράφηκαν 5.300 τέτοιες υποθέσεις και έγιναν περίπου 5.500 συλλήψεις.

Στη χώρα μας η αστυνομία επενέβη σε 13.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ από το 2013 ως το 2018 κατέγραψε 69 δολοφονίες γυναικών. Όμως την τελευταία πενταετία, τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών ξεπέρασαν τις 45.000.

Αυτοί οι αριθμοί κρύβουν διπλάσιους αριθμούς οικογενειών, δραστών και θυμάτων και ίσως και πολύ περισσότερους αριθμούς παιδιών, τα οποία είναι εγκλωβισμένα και ταυτόχρονα γίνονται μάρτυρες εγκληματικών συμπεριφορών από τα πρώτα τους βήματα στη ζωή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται χρόνια και βαθιά τραύματα στο ψυχισμό τους».

Τα στοιχεία αυτά παρέθεσαν γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, στη διάρκεια συζήτησης για τη βία κατά των γυναικών που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της φετινής ΔΕΘ.