Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος τραγουδιστής Κώστας Καρουσάκης, σε ηλικία 80 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη του και τραγουδίστρια, Ελένη Καρουσάκη με μία ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία του και κάτω από αυτή έγραψε: «Καλό παράδεισο πατέρα. Μαχητής μέχρι το τέλος. Σ’ αγαπώ».

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Η ζωή του Kώστα Καρουσάκη ήταν πολυτάραχη. Και αυτό γιατί το όνομά του εκτός από τη σπουδαία καριέρα του στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού, είχε ακουστεί και για άλλους λόγους, όχι όμως και τόσο ευχάριστους.

O Κώστας Καρουσάκης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1943 στη Χίο. Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του καλλιτεχνικού, ενώ όλοι τον σέβονταν για την καλλιτεχνική του πορεία.

Από το 1958 ζούσε στην Αθήνα. Το 1963 πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία ως συνθέτης και το 1968 ως τραγουδιστής. Τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, ενώ το 1974 άνοιξε το δικό του νυχτερινό κέντρο, από όπου περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής.

Η εμπλοκή του ονόματός του στο φονικό του Κοεμτζή

Το όνομα του Κώστα Καρουσάκη είχε συνδεθεί με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που είχε συνταράξει τη δεκαετία του ’70 τα ελληνικά δικαστικά χρονικά.

Και αυτό γιατί ήταν ο τραγουδιστής που βρισκόταν στην πίστα του νυχτερινού κέντρου Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη, όταν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει.

Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά.

«Ήσουν ένας καλός φίλος»

Στη συνέχεια και ο καλός του φίλος, Ηλίας Φιλίππου έκανε μια ανάρτηση για τον θάνατό του. Σε αυτή έγραψε: «Άλλη μια απώλεια για το λαϊκό τραγούδι. Έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Καρουσάκης. Ένας σπουδαίος τραγουδιστής φίλος και συνεργάτης μου που στις δεκαετίες 1970-1990, μεσουρανούσε στην νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας, με δεκάδες λαϊκά τραγούδια τα πιο πολλά σε δικές του συνθέσεις. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της αθηναϊκής νύχτας. Από το μαγαζί του, που άνοιξε το ’74 στις Τζιτζιφιές (σήμερα στη θέση του είναι το Theatro) πέρασαν πολλά μεγάλα ονόματα της εποχής, αλλά και νέοι τραγουδιστές που αργότερα έγιναν φίρμες. Δικό του μεγάλο σουξέ ήταν το «Βάλε μου να πιώ» (Αυτή η γυναίκα θα ‘ναι το φινάλε, μου/Βάλε να πιώ και ξανάβαλε μου) όπως και το «Μη μου τη χαλάς τη νύχτα». Όταν τα τραγουδούσα γινόταν πανικός! Στο δεύτερο μέρος έκαναν παραγγελιές. Για μια τέτοια παραγγελιά έγινε και ένα από τα πιο άγρια φονικά στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας, όταν ο Καρουσάκης την ώρα που τραγουδούσε το μοιραίο βράδυ στο νυχτερινό κέντρο «Νεράϊδα της Αθήνας» στην Αγ.Μελετίου, ο Κοεμτζής τραυμάτισε θανάσιμα τρία άτομα για μια παραγγελιά, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Είχαμε συνεργαστεί αρκετές φορές και δύο απ’ τα τραγούδια μας είχαν ακοστεί πολύ αρχές του ’80. «Ισοβίτης» (Να γινομουν ισοβίτης..στη γλυκειά τη φυλακή της) και «Έγκλημα καρδιάς». Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην αγαπημένη μου φίλη και κόρη του Ελένη».

Αυτή η γυναίκα θά ΄ναι το φινάλε μου Καρουσάκης Κώστας

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΣΑΚΗΣ - ΜΗ ΜΟΥ ΜΙΛΑΤΕ (ΕΡΤ-1)

Κώστας Καρουσάκης - Βάλε Μου Να Πιώ | Official Audio Release

Κώστας Καρουσάκης - Εραστής | Official Audio Release