Ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με ομιλίες των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όπως ανακηρύχθηκαν από την ΕΔΕΚΑΠ, είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Οι έξι υποψήφιοι λαμβάνουν τον λόγο και παρουσιάζουν την υποψηφιότητά τους, βάζοντας στο τραπέζι τους λόγους για τους οποίους πρέπει να στηριχθεί από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συντελώντας το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ των υποψηφιοτήτων τους.

Aνδρουλάκης: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου για τον Μητσοτάκη

Πρώτος στο βήμα ανήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου του Μεγάρου Μαξίμου για τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του. Ήξερε ότι η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αποκάλυπτε τα προβλήματα του κόσμου».

Διακηρύσσοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι έτοιμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. «Βάζοντας τέλος στην αποτυχημένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επεσήμανε ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.

«Γι’ αυτό έχουμε χρέος να ανατρέψουμε αυτήν την παρακμή. Να ενισχύσουμε τη διάκριση των εξουσιών αλλάζοντας τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης στη συνταγματική αναθεώρηση. Ενισχύοντας θεσμικά την αυτοδιοίκηση και τις ανεξάρτητες Αρχές. Πυξίδα μας, η αξιοκρατία και η διαφάνεια για να σταματήσει η κατασπατάληση των δημόσιων πόρων και οι χιλιάδες απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και κολλητούς», συμπλήρωσε. Μετά από 32 λεπτά ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Γερουλάνος: Eίναι βέβαια εφικτό το σενάριο της εξουσίας

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Παύλος Γερουλάνος, λέγοντας πως «είναι βέβαια εφικτό το σενάριο της εξουσίας. Το έχουμε ξανά κάνει το 2008. Μέσα 18 μήνες πήραμε τις εκλογές από τη ΝΔ και την πήραμε με τη μεγαλύτερη διαφορά από το 1981. Αυτό μπορούμε να κάνουμε όταν συνδεόμαστε με τον ελληνικό λαό».

Πρόσθεσε πως «αυτή η προοπτική εξουσίας για εμάς, δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις για εμάς. Απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας, ηγεσίας». Μετά από 42 λεπτά ολοκλήρωσε την ομιλία της.

Γιαννακοπούλου: Να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα απελευθερώσουν την τεράστια πολιτική δυναμική του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη ανέβηκε στο βήμα η Νάντια Γιαννακοπούλου, λέγοντας αρχικώς πως «μοιραζόμαστε τη μεγάλη πολιτική κληρονομιά ενός Κινήματος που άλλαξε την Ελλάδα, τον κοινό σκοπό να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της κοινωνίας, αλλά και την ευθύνη να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα απελευθερώσουν την τεράστια πολιτική δυναμική της παράταξή μας».

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι αυτή ακριβώς η προοπτική που με οδήγησε το ίδιο κιόλας βράδυ των εκλογών να θέσω το θέμα της αναζήτησης των αιτιών που δεν επέτρεψαν στο ΠΑΣΟΚ να καρπωθεί τα οφέλη της τεράστιας αποσυσπείρωσης των πολιτικών μας αντιπάλων».

Διαμαντοπούλου: Nα βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο

Τέταρτη κατά σειρά ανέβηκε στο βήμα η Άννα Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας πως θέλει «να μην απευθυνθεί μόνο στο κομματικό ακροατήριο αλλά γενικότερα στην κοινωνία».

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να πούμε όχι στη μίζερη Ελλάδα. Το πρώτο βήμα είναι να βγούμε από το πολιτικό αδιέξοδο». Η ομιλία της διήρκησε 42 λεπτά.

Πέμπτος στο βήμα ανέβηκε ο Χάρης Δούκας.

Δείτε live:

YouTube video player

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσίαση:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Χάρης Δούκας και η Νάντια Γιαννακοπούλου

Ο Μιχάλης Κατρίνης και η Άννα Διαμαντοπούλου

Ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Γιάννης Κανελλάκης, η υποψηφιότητά του που δεν έγινε δεκτή από την ΕΔΕΚΑΠ

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης