Ξεκάθαρο το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μετά τη λήξη της αποψινής αναμέτρησης του «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Είχε να συμβεί τρία ολόκληρα χρόνια, μια 0-0 απώλεια τέτοιου τύπου στον Ολυμπιακό της Super League. Ένα εντός έδρας ματς με τον Ατρόμητο (12/9/21) στην εποχή που κρατούσε ακόμη το τιμόνι ο Πέδρο Μαρτίνς. Παιχνίδι πρωταθλήματος -όχι ντέρμπι- που ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε και αναπόφευκτα δεν νίκησε. Και είναι το χρονικό διάστημα απο μόνο του πειστικό για να αποδείξει πως δεν πρόκειται κάτι που το συναντάς συχνά.

Και είναι αλήθεια πως οι Πειραιώτες με βάση τη στατιστική και πολλές τελικές εκτέλεσαν (31) και την κατοχή της μπάλας είχαν (73΄) και τέλος πάντων όλους εκείνους τους αριθμούς που θεωρητικά μπορούν να κάνουν την δουλειά: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όμως είδε πιο πέρα απο αυτό. Είδε ένα σύνολο που πέταξε ένα ημίχρονο. Που δεν μπήκε στο ματς με το μαχαίρι στα δόντια όπως απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Που για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκαναν… νερά στο Φάληρο. Με τη Καλλιθέα το έσωσαν Απόψε όμως οχι. Και κάπως έτσι…

Ναι, δεν χαρίστηκε ο ηγέτης του Ολυμπιακού στο μήνυμα που έστειλε στα αποδυτήρια. «Σταματήστε να μιλάτε για τα συμβόλαια σας και αφήστε στην άκρη τις ευρωπαϊκές δάφνες απο ότι συνέβη τον Μάη. Έχουμε μπροστά μας έναν μεγάλο στόχο, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε πως όλα τα ματς απαιτούν μάχες. Πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει να αλλάξετε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Να αλλάξετε την εικόνα και να τα δίνεται όλα στο γήπεδο» ξεκαθάρισε.

Είναι στην αφετηρία μιας χρονιάς ορόσημο ο Ολυμπιακός. Εκείνη που θα γιορτάσει τα 100 του χρόνια. Η ίδια που θα πρέπει να διαχειριστεί την περσινή τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του Conference League. Και για να κυλήσει ομαλά θα πρέπει να μπορεί να φέρει σε πέρας τους βασικούς στόχους του. Θα πρέπει πριν απο όλα να επιστρέψει στην κορυφή της Super League. Να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα έπειτα απο δύο χρόνια. Και το πρωτάθλημα απαιτεί… μαχαίρι στα δόντια. Απαιτεί το μάξιμουμ της προσήλωσης και την παραμικρή σπατάλη κάθε ευκαιρίας.

Το αποψινό πρέπει να αποτελέσει μάθημα για όλους…