Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ασφαλής» μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή του στη Φλόριντα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος έπαιζε γκολφ στο Trump International Golf Club όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής μετά από πυροβολισμούς στην περιοχή. Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, σε δήλωση που δεν παρείχε πρόσθετες πληροφορίες.

Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς για να διερευνήσει το περιστατικό.

Απόπειρα δολοφονίας

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε προεκλογική συγκέντρωση, στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου.

Ενώ ο Τραμπ μιλούσε, ο φερόμενος ως δράστης, Τόμας Μάθιου Κρουκς, έριξε σφαίρες από μια κοντινή στέγη, τραυματίζοντας στο αυτί του πρώην προέδρου και σκοτώνοντας έναν θεατή. Δύο άλλοι παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Ο 20χρονος Κρουκς πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις αρχές λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.

Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ετοιμότητας της Μυστικής Υπηρεσίας για την προστασία του πρώην προέδρου.