Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και ο Ντόναλτ Τραμπ είναι με την… πλάτη κολλημένη στον τοίχο, καθώς βρίσκει απέναντί του όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να ασκούν κοινωνική επιρροή και να «κατευθύνουν» την κοινή γνώμη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Τέιλορ Σουίφτ, η οποία δήλωσε δημόσια, στους εκατομμύρια fans της, ότι θα ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις. Και ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πυρ και μανία, και δεν το έκρυψε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου στράφηκε στα social media, και συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα του Truth Social, όπου εξέφρασε τα αισθήματα δυσφορίας που του προκαλεί η δημοφιλέστερη και επιδραστικότερη καλλιτέχνιδα στον κόσμο.

Δείτε την ανάρτηση

«Μισώ την Τέιλορ Σουίφτ» έγραψε ο Τραμπ, σήμερα Κυριακή (15.09.2024), λίγα 24ωρα αφότου η διάσημη τραγουδίστρια ανακοίνωσε τη στήριξή της στην αντίπαλό του, την Κάμαλα Χάρις.

Θυμίζεται ότι η  Σουίφτ ανακοίνωσε τη στήριξή της στην Χάρις μετά το debate στο ABC στις 10 Σεπτεμβρίου ενόψει της μονομαχίας στις κάλπες του Νοεμβρίου.

«Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να υποστηρίζω ψευδώς τον Ντόναλντ Τραμπ. Πραγματικά άρχισα να φοβάμαι για την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους διάδοσης της παραπληροφόρησης», έγραψε η Σουίφτ στο Instagram.

«Με οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ διαφανής σχετικά με τα πραγματικά μου σχέδια για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος», συνέχισε η Σουίφτ. «Ο απλούστερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι η αλήθεια. Θα ψηφίσω για την Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουόλς στις προεδρικές εκλογές του 2024».

«Είναι πολύ φιλελεύθερη, θα πληρώσει το τίμημα για αυτό»

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Τέιλορ Σουίφτ ως «πολύ φιλελεύθερο άτομο» και είπε ότι «μάλλον θα πληρώσει ένα τίμημα για αυτό στην αγορά».