Ο Αρκάς στέλνει την καλημέρα για τη Δευτέρα αλλά και για την εβδομάδα που ξεκινά με ένα διάλογο για τον σχολικό εκβιασμό ή αλλιώς μπούλινγκ.

Ο εύστοχος διάλογος

Βλέπουμε δύο παιδιά να συζητούν εκ των οποίων το αγόρι λέει: «Ατυτός ο χοντρός συμμαθητής μου, που σου έλεγα, κάθε πρωί μου αρπάζει το σάντουιτς και με φωνάζει Αποστολία» και το κορίτσι απαντά: «Πρώτον: γιατί αποκαλείς ένα άτομο «χοντρό», ρε ρατσιστή;… Δεύτερον σου παίρνει το σάντουιτς γιατί αυτός έχει μεγαλύτερες διατροφικές ανάγκες από σένα, ρε ανάλγητε εγωιστή! και τρίτον: τι κακό έχει το Αποστολία, ρε ομοφοβικό σκουπίδι;»

Και το αγόρι δίνει απάντηση: «Δηλαδή, αυτό δεν είναι μπουλινγκ;»

Και τέλος το κορίτσι απαντά: «Φυσικά και είναι και απορώ γιατί δεν σ έχουν αποβάλει ακόμα από το σχόλειο»

Και φυσικά οι followers του δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν.

Το bullying είναι μέρος του σχολείου και του εργασιακού χώρου εδώ και πολλά χρόνια

To bullying (εκφοβισμός) είναι μία επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνεται σκόπιμα και περιλαμβάνει μία ανισορροπία δύναμης και αντοχής. Πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και παίρνει φυσική και λεκτική μορφή αλλά και σχετική με αυτές.

Την ίδια στιγμή που τα αγόρια μπορεί να εκφοβίσουν άλλους χρησιμοποιώντας τη δύναμή τους, τα κορίτσια συχνά εκφοβίζουν άλλα κορίτσια μέσα από τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το bullying είναι μέρος του σχολείου και του εργασιακού χώρου εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιούργησαν ένα νέο χώρο για bullying, όπου επεκτάθηκε το εύρος του.

Η πρόληψη και ο τερματισμός του bullying, περιλαμβάνει μία δέσμευση ως προς τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα παιδιά μπορούν να ευδοκιμήσουν, κοινωνικά και εκπαιδευτικά, χωρίς να φοβούνται.