Για την υπόθεση ξυλοδαρμού ενός 14χρονου από 12χρονο σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα μίλησε σήμερα το πρωί η μητέρα του θύματος καθώς επίσης και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως είπε η γυναίκα, το 14χρονο παιδί της, υποφέρει όχι μόνο από τα σωματικά, αλλά κυρίως από τα ψυχολογικά τραύματα και δεν θέλει να ξαναβγεί από το σπίτι.

Το είχαν προσχεδιάσει

«Η εσωτερική του κατάσταση είναι ιδιαίτερα άσχημη και δεν θέλει όχι μόνο να ξαναπάει στο σχολείο, αλλά ούτε και να βγει από το σπίτι μας», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού.

Ο ξυλοδαρμός του παιδιού βιντεοσκοπήθηκε και μάλιστα το βίντεο αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο.

«Το ότι η ενέργεια ήταν σκόπιμη και προσχεδιασμένη είναι πασιφανές: η απόσταση ανάμεσα στα δύο σχολεία είναι πολύ μεγάλη, δε θα μπορούσε να έχει βρεθεί ο 12χρονος εκεί “κατά τύχη”», συμπληρώνει η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στον ANT1..

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο κ. δικηγόρος της οικογένειας: «Πρόκειται για μια υπόθεση ακραίου μπούλινγκ το οποίο έλαβε διαστάσεις και μορφή άγριου ξυλοδαρμού. Τόσο διαρκής και ισχυρή γρονθοκόπηση δεν είναι μικρό πράγμα. Πρέπει με λύπη μας να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί στοχοποιείται από τον συγκεκριμένο ανήλικο θύτη. Και το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι δεν πάνε καν στο ίδιο σχολείο. Ο κατηγορούμενος δηλαδή, φέρεται να έφυγε από το δικό του σχολείο, το οποίο τελεί σε αρκετά μεγάλη απόσταση, και να μετέβη στο σχολείο του θύματος σκοπίμως προκειμένου να του επιτεθεί. Τον περίμενε και εφόρμησε κυριολεκτικά. Πράγμα που δείχνει ότι το είχε σχεδιάσει. Όσον αφορά το φημολογούμενο ζήτημα ότι αυτό έγινε με αφορμή ένα κορίτσι δεν το γνωρίζω, γνωρίζω όμως ότι καμία αφορμή δε μπορεί να αποτελέσει εύλογη αιτία για έναν τέτοιο ξυλοδαρμό», είπε.