Πολύ έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στα social media, ένα βίντεο που δείχνει τι πραγματικό συμβαίνει όταν καθαρίζουμε τα δόντια μας οδοντογλυφίδα.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται πως αυτή η φαινομενικά ακίνδυνη συνήθεια μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που δημοσίευσε ο YouTuber Zack D Films, απεικονίζει τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση οδοντογλυφίδων, προκαλώντας τους θεατές να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους στην οδοντική υγιεινή.

Ενώ οι οδοντογλυφίδες μπορεί να αποτελούν βασικό στοιχείο σε πολλά εστιατόρια, που συχνά βρίσκονται δίπλα στον λογαριασμό στο τέλος του γεύματος, οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα ότι μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστες όσο φαίνονται.

Δείτε τo βίντεο

Σύμφωνα με το βίντεο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν οδοντογλυφίδες για να απομακρύνουν το φαγητό από τα δόντια τους, αλλά αυτή η γρήγορη λύση μπορεί να προκαλέσει ακούσια ζημιά τόσο στα ούλα όσο και στα δόντια.

Στο βίντεο εξηγεί: «Οι οδοντογλυφίδες μπορούν στην πραγματικότητα να βλάψουν τα ούλα σας, προκαλώντας τους αιμορραγία και φλεγμονή. Μπορούν επίσης να θρυμματιστούν, αφήνοντας μικρά κομμάτια ξύλου να καρφωθούν στα ούλα σας».

Το βίντεο σημειώνει επίσης ότι ακόμη και αν μια οδοντογλυφίδα δεν βλάπτει σωματικά τα ούλα σας, εξακολουθεί να μην καθαρίζει αποτελεσματικά ανάμεσα στα δόντια. Αντί να απομακρύνει τα υπολείμματα, συχνά τα σπρώχνει περισσότερο μέσα στα κενά, προκαλώντας ενδεχομένως περισσότερα προβλήματα.

Μάλιστα, ως αποτέλεσμα του εν λόγω βίντεο, πολλοί είναι αυτοί που προτρέπουν τους ανθρώπους να αντικαταστήσουν τις οδοντογλυφίδες με ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, όπως οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν ανάμεσα στα δόντια χωρίς να κινδυνεύουν να προκαλέσουν βλάβη στα ούλα ή να σπρώξουν τα υπολείμματα περισσότερο σε δυσπρόσιτα σημεία.