Την αντίθεσή τους στα όσα ανήγγειλε από το βήμα της 88ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασαν για μια ακόμα φορά οι αστυνομικοί.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μοσχάτο, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αστυνομικοί κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Ως Εδώ» θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αύξηση των 0,55 ευρώ για τη νυχτερινή εργασία που τους δίνει η κυβέρνηση.

«Ο κ. πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, που επωμίζονται τη συνταγματική επιταγή του νομοθετικού έργου, οφείλουν επιτέλους να σεβαστούν εμπράκτως το λειτούργημα του αστυνομικού!» σημειώνουν σε πρόσφατη ανακοίνωση, με την οποία συμπληρώνουν ότι θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των αιτημάτων της ΠΟΑΣΥ, που δεν έμεινε ικανοποιημένη από την αύξηση του 20% για τη νυχτερινή εργασία (από 2,77 σήμερα στα 3,33 ευρώ ανά ώρα) είναι και η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, καθώς και θεσμικά ζητήματα.

«Αναρωτιόμαστε, ποιος νοσηρός νους έπεισε τον Πρωθυπουργό να προβεί σε τέτοια ακατανόητη εξαγγελία (!) περί αυξήσεως κατά 20% της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας που μεταφράζεται περίπου σε 0,55 ευρώ (μεικτά!) την ώρα; Ακόμη δε περισσότερο, ποιος εφηύρε την αιτιολόγηση του ευτελούς αυτού ποσού, την επομένη ημέρα, ως «συμβολική κίνηση», δήθεν λόγω δημοσιονομικής στενότητας;» ανέφεραν Γιατί αν είναι έτσι, κρατήστε το για να μη σας επιβαρύνουμε το δημοσιονομικό χώρο…