Αναρωτηθήκατε ποτέ για την κατάσταση της υγείας της καρδιάς σας; Δεν είστε οι μόνοι. Αν και είναι σημαντικό να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να κάνουμε τακτικές εξετάσεις, μπορεί να μην έχουμε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της καρδιακής μας λειτουργίας.

Για πολλούς, η αβεβαιότητα γύρω από την υγεία της καρδιάς μπορεί να οδηγήσει σε άγχος.

Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα εισάγοντας μια απλή και οικονομικά αποδοτική μέθοδο γνωστή ως δοκιμή των σκαλοπατιών, με στόχο την αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας χωρίς την ανάγκη δαπανηρών εξετάσεων.

Τι είναι το τεστ των σκαλοπατιών;

Το τεστ της σκάλας δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στην Ισπανία για να αξιολογήσει την υγεία της καρδιάς. Η πεποίθηση είναι ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να ανέβετε τέσσερις σειρές σκαλοπάτια μπορεί να είναι σε θέση να σας πει αν πρέπει να αναζητήσετε περαιτέρω εξετάσεις για την καρδιά σας.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια μελέτη σε 165 συμμετέχοντες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι μπόρεσαν να ανέβουν τέσσερις σειρές σκαλοπάτια σε λιγότερο από 1 λεπτό έδειξαν καλές ενδείξεις για την υγεία της καρδιάς.

Όσοι χρειάστηκαν περισσότερο από 1,5 λεπτό ενθαρρύνθηκαν να απευθυνθούν για περαιτέρω αξιολόγηση. Αν και αυτή η έρευνα δεν έχει αναθεωρηθεί ή δημοσιευτεί, δημιουργεί συζητήσεις, γιατί υπάρχει ανάγκη για απλές αλλά αποτελεσματικές δοκιμές που μπορούμε να κάνουμε για να προσδιορίσουμε τους κινδύνους για την υγεία.