Στο μικροσκόπιο της Αρχής  Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχουν τεθεί καταγγελίες πολιτών για ανεπιθύμητα μηνύματα από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει

Η Ανεξάρτητη Αρχή, υπό τον πρόεδρο της Κωνσταντίνο Μενουδάκο θα εξετάσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και τη νομιμότητα της αποστολής των επίμαχων μηνυμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ή όχι παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις λόγω και του μεγάλου αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων ενώπιον της Αρχής, θεωρείται ότι είναι πολύ δύσκολο η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εκλογών του κόμματος.

Η απάντηση Δούκα

Με δήλωση του ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας παραδέχθηκε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον για τα SMA από την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα.

«Εδώ και μέρες, ο κ. Πορτοσάλτε μετά και τη δημόσια προτροπή του κ. Γεωργιάδη καλούσε επίμονα την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον μου για τα sms, με τα οποία πληροφορώ τους πολίτες για τις δράσεις μου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Χάρης Δούκας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στέλνει μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοι του, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κ.κ. Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης τον στοχοποιούν προσωπικά.

«Να τους πληροφορήσω ότι στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου. Όμως οι κ. κ. Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης έχουν ως μοναδικό στόχο εμένα».

Καταλήγει δε λέγοντας πως «ας γνωρίζουν ότι όσο τα χτυπήματά τους σε εμένα και τους συνεργάτες μου πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μας δυναμώνουν. Η κοινωνία θα τους απαντήσει στις κάλπες, στις 6 Οκτώβρη».

Είχε προηγηθεί και άλλη δήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, ο οποίος απαντούσε στις αιχμές μέσω Twitter που είχε αφήσει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωεγιάσδης συνέκρινε την υπόθεση του Χάρη Δούκα με αυτής ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασηκοπούλου.  «Θυμίζω τον χαμό που έκαναν κάποιοι εδώ για παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων με την αποστολή των emails σε ομογενείς από την Άξια Ευρωβουλευτή @AnnaAsimakopoul» είχε γράψει τότε ο Αδωνις Γεεωργιάδηε για να απαντήσει ο ο Χάρης Δούκας:

«Σήμερα ανακάλυψαν μια νέα θεωρία ότι πρέπει να είμαστε βουβοί υποψήφιοι, να μην ενημερώνουμε κανένα για τις θέσεις μας.

Τα δίνουν όλα, αλλά δεν θα μας κάμψουν.

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι τα μητρώα που αξιοποιούμε, αφορούν πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές εκλογικές εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ».