Με πρωταγωνιστή τον Πιερό που πρόσφερε μαθήματα ελληνορωμαϊκής πάλης, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Βόλου στην «Opap Arena» για την τέταρτη αγωνιστική της Super League κι έπιασε στην κορυφή Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Πώς ξεκίνησαν

Με τον Λιβάι Γκαρσία να μένει εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων, ο Πιερό έκανε ντεμπούτο για την ΑΕΚ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Στρακόσα ήταν στο τέρμα, ο Ρότα δεξιά στην άμυνα, ο Πήλιος αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Μήτογλου, Κάλενς αφού έμειναν εκτός αποστολής και οι Βίντα, Μουκουντί. Οι Σιμάνκσι, Πινέδα ξεκίνησαν στον άξονα, ο Ελίασον δεξιά στην επίθεση, ο Κοϊτά αριστερά και ο Λιούμπισιτς πίσω από τον Πιερό.

Από την άλλη, ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κόβατς κάτω από τα δοκάρια και τριάδα στα στόπερ τους Μίλετιτς, Καλογερόπουλο και Κορέα. Ο Μύγας ήταν δεξιά στην πλευρά και ο Φεράρι αριστερά, οι Γκλάβτσιτς, Ασεχνούν και Ντε Καμπς αποτέλεσαν την τριάδα στα χαφ, με τους Μεντιέτα και Άλτμαν να είναι το δίδυμο στην επίθεση.

Λίγες ευκαιρίες, γκολ ο Πιερό

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο δεκάλεπτο είχε δύο πολύ καλές στιγμές με σουτ των Κοϊτά και Πινέδα, με τον Κόβατς στη δεύτερη περίπτωση να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Στο 22’ ήρθε τελικά το γκολ όταν ο Ρότα σέντραρε από τα δεξιά και ο Πιερό με κεφαλιά έκανε το 1-0, συνδυάζοντας με γκολ το ντεμπούτο του. Οι παίκτες του Βόλου διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του φορ της Ένωσης στη φάση, αλλά Φωτιάς και Παπαδόπουλος (VAR) έδειξαν σέντρα.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ένα σουτ του Κοϊτά δεν ανησύχησε τον Κόβατς και στο 44’ ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από σέντρα του Φεράρι από τα αριστερά, ο Μεντιέτα (ίσως από θέση οφσάιντ) έκανε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Το ημίχρονο τελείωσε με μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους πάγκους των δύο ομάδων και τον Φωτιά να μοιράζει κάρτες. Μάλιστα το VAR τον κάλεσε να δει μία φάση με Πιερό και Μύγα για κόκκινη κάρτα, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε από μία κίτρινη.

«Καθάρισε» ο Κοϊτά

Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχε ένα πολύ πιεστικό πεντάλεπτο, χωρίς να βγάλει φάση. Στο 53’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Κάλενς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του εκτεθειμένου Πήλιου που μπορεί να μην ήρθε σε επαφή με την μπάλα, θεωρήθηκε όμως πως επηρέασε τη φάση. Στο 61’ ο Φεράρι έβαλε κόντρα στο πλασέ του Ελίασον από καλή θέση και ένα λεπτά μετά ήρθε το 2-0.

Ο Λιούμπισιτς έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κορέα, κράτησε όμως την μπάλα, τη γύρισε στον Κοϊτά που σούταρε και την έστειλε στα δίχτα μετά από κόντρα. Μέχρι το φινάλε η ΑΕΚ είχε μία καλή στιγμή με τον Άμραμπατ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83′ Γιόνσον), Πινέδα (75′ Περέιρα) , Λιούμπιτσιτς (75′ Μάνταλος), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Κοϊτά (89′ Τσιλούλης), Πιερό.

Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Κορρέα (74′ Κόντε), Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμς (10′ λ. τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74′ Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν, Άλτμαν.