Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Δευτέρα το πολωμένο πολιτικό περιβάλλον και τη «ρητορική» της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις και του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το Σαββατοκύριακο.

Η ρητορική των Χάρις και Μπάιντεν προκάλεσαν την ενέργεια του φερόμενου ως υπόπτου Ράιαν Γουέσλι Ρουθ.

«Πίστεψε τη ρητορική του Μπάιντεν και της Χάρις και έδρασε σύμφωνα με αυτήν», δήλωσε ο Τραμπ για τον ένοπλο σε συνέντευξή του στο Fox News Digital. «Η ρητορική τους είναι αυτή που  προκαλεί να με πυροβολούν, ενώ εγώ είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα, ενώ αυτοί είναι αυτοί που καταστρέφουν τη χώρα – τόσο από μέσα όσο και από έξω».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κίνητρο του υπόπτου παραμένει άγνωστο, καθώς το FBI συνεχίζει να διεξάγει εκτεταμένη έρευνα για το ιστορικό του Ρούθ, εξετάζοντας αν ο πιστολέρο που ήταν παλιά υποστηρικτής του Τραμπ απογοητεύτηκε από τη στάση του στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές στο ABC News.

«Εχθροί της πατρίδας»

Ο Ρουθ εμφανίστηκε σε δικαστήριο στο Γουέστ Παλμ Μπιτς το πρωί της Δευτέρας και αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα.

Ενώ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για τη χρήση «εξαιρετικά εμπρηστικής γλώσσας», ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος επιτέθηκε και στους αντιπάλους του, αποκαλώντας τους εχθρούς για την πατρίδα.

«Αυτοί είναι άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Ονομάζεται εχθρός εκ των έσω. Αυτοί είναι η πραγματική απειλή».

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του Τραμπ προς το παρόν.

Τα σχόλιά του Τραμπ τώρα αποκλίνουν από την αντίδρασή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο Τραμπ είχε ζητήσει πολιτική ενότητα.

«Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να σταθούμε ενωμένοι και να δείξουμε τον αληθινό μας χαρακτήρα ως Αμερικανοί, παραμένοντας δυνατοί και αποφασισμένοι και μη επιτρέποντας στο κακό να νικήσει», είχε γράψει τότε ο Τραμπ.