H VW παρουσίασε στο Ανόβερο το νέο Transporter T7, μοντέλο που πλέον έχει νέα σχεδιαστική φιλοσοφία! Στο νέο μοντέλο που αναμένεται άμεσα να κυκλοφορήσει στην αγορά ξεχωρίζουν οι πιο απλές γραμμές ενώ σε πολλά σημεία του παραπέμπει στο ID. Buzz. Σύγχρονο τεχνολογικά είναι και το εσωτερικό του με τον οδηγό να έχει στη διάθεση του δυο οθόνες (12 ίντσες ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, 13 ίντσες το σύστημα πολυμέσων).

Το μήκος του αγγίζει ανάλογα με την έκδοση από τα 5 έως τα 5,4 μέτρα, ενώ το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τους 1,33 τόνους! Ο μέγιστος χώρος φόρτωσης ορίζεται στα 9 κυβικά μέτρα!

Όσον αφορά την ελκτική δυνατότητα είναι στους  2,8 τόνους.

Σαφώς, η γκάμα έχει στη βάση το ντίζελ μοτέρ,  2.0 TDI  με ισχύ 110 ίππων. Στη συνέχεια υπάρχουν οι εκδόσεις με τους 150 και 170 ίππους, οι οποίες συνδυάζονται (προαιρετικά ή στάνταρ, ανάλογα την έκδοση) με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης 4Motion ενώ το νέο είναι η υβριδική εκδοχή, ο PHEV eHybrid των 233 ίππων ενώ θα υπάρξουν και τα  ηλεκτρικά e-Transporter και e-Caravelle σε τρεις εκδοχές: με 136, 218 και 286 ίππους, όλες σε συνδυασμό με μπαταρία 64 kWh.

Η VW θα προσφέρει τις επιβατικές εκδόσεις, Caravelle, των εννέα θέσεων, στην μεσαία «Life» και μια κορυφαία «Style».

Οι επαγγελματικές εκδόσεις θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Ελλάδα το Φεβρουάριο ενώ οι επιβατικές εκδόσεις θα ακολουθήσουν τέσσερις μήνες αργότερα.

To πρώτο Transporter παρουσιάστηκε το 1949. Tότε κανείς δεν φανταζόταν ότι το T1, θα γινόταν ή πιο επιτυχημένη οικογένεια μοντέλων της VW. Και τώρα, 75 χρόνια μετά, το Bulli είναι εδώ, κομμάτι της διεθνούς κληρονομιάς της Παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.