Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα για φωτιά εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα social media ένα μεγάλο πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται στην περιοχή.

Εκρήξεις και 112

Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, ακούγονται εκρήξεις, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους γύρω δρόμους σε μεγάλη ακτίνα αποκλείοντας την προσέγγιση στον χώρο των διυλιστηρίων.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις που συνεχώς αυξάνονται σπεύδουν στην περιοχή ενώ δυο εναέρια μέσα σηκώθηκαν προληπτικά σε περίπτωση επέκτασης της φωτιάς εκτός των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων και οι δυνάμεις του ΠΣ συνδράμουν.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού ή για τυχόν τραυματίες.

Η περιοχή παραμένει υπό στενή επιτήρηση, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν μακριά από το σημείο μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης.

Έκλεισε η παλαιά εθνική οδός

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό από Αγίους Θεοδώρους έως διόδια Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Ακινητοποιημένα τα τρένα

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς στη Motor Oil.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.