«Μάχη» για τη ζωή του δίνει ένας 69χρονος άνδρας στον Βόλο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν μετά από τσακωμό με τον γιο του, εκείνος όπλισε ένα ψαροντούφεκο και του εκτόξευσε το καμάκι, το οποίο καρφώθηκε στο κεφάλι του.

Πατέρας και γιος είχαν συχνά καυγάδες. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι ο πρωινός τσακωμός τους θα κατέληγε με τον πατέρα στο νοσοκομείο, έχοντας το καμάκι ενός ψαροντούφεκου στο κρανίο του και τον γιο να αναζητείται.

Διπλό χτύπημα με το ψαροντούφεκο

Όλα έγιναν το πρωί στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια στο κέντρο του Βόλου. Ο 40χρονος χτύπησε αρχικά τον 69χρονο πατέρα του με το ψαροντούφεκο στον θώρακα.

Δεν έμεινε όμως εκεί. «Ξαναόπλισε» και τον χτύπησε και στο κεφάλι.

«Βοήθεια φώναζε η γυναίκα και έτρεχε προς τα εδώ με το νυχτικό και ήταν κάτι κοπελίτσες εδώ, πάρτε λέει αμέσως το 100, γιατί ο γιος του τον τρύπησε με το ψαροντούφεκο. Και ήταν περασμένο το ψαροντούφεκο από εδώ και ήταν τόσο».

Έντρομοι οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πως μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο 69χρονος παρά το χτύπημα είχε τις αισθήσεις του και στεκόταν όρθιος.

«Άκουσα ασθενοφόρο και αστυνομία πήγα προς τα εκεί είδα έναν κύριο, ηλικιωμένο, να είναι στην πόρτα με αίματα εδώ πέρα στη μπλούζα και με ένα βέλος από το ψαροντούφεκο στο κεφάλι του. Ήταν όρθιος μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ ήταν όρθιος».

Όταν ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί ζήτησαν την επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κοπεί το καμάκι που εξείχε από το κρανίο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου αφού του αφαιρέθηκε το ξένο σώμα, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση.

«Το ότι μπόρεσε και ζει αυτός ο άνθρωπος και δεν τραυματίστηκαν ζωτικά στοιχεία του εγκεφάλου και μπόρεσε και ήρθε σε αυτή την κατάσταση είναι πολύ σημαντικό», είπε η Αντιγόνη Καραθάνου, Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Βόλου.

Η αστυνομία κατάσχεσε και ένα μαχαίρι το οποίο ερευνάται εάν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ ο 40χρονος εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος.