Με την μεγάλη, ενωτική, αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι (Λεωφόρος Φύσσα Παύλου 60) και την πορεία προς τη Μάντρα Μπλόκου της Κοκκινιάς, «σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα και της θυσίας του λαού που θα στέκεται αιώνια απέναντι στους φασίστες και τα εγκλήματα τους»,  όπως τονίζεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη, 11 χρόνια μετά την δολοφονία του καλλιτέχνη από τάγμα θανάτου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».

«Η δολοφονική ναζιστική μηχανή της Χρυσής Αυγής δικάστηκε και καταδικάστηκε στους δρόμους και τις δικαστικές αίθουσες, αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Η Χ.Α. και οι οργανώσεις-παραφυάδες της προσπαθούν να ξανασυγκροτηθούν, διατηρώντας ενεργούς πυρήνες δράσης και προπαγάνδας, ενώ οι φασίστες με γραβάτα σχεδόν μονοπωλούν την πολιτική και μιντιακή καθημερινότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Στη διαδήλωση καλούν σωματεία και συνδικάτα (ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά), φοιτητικοί σύλλογοι, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κερατσίνι

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην περιοχή του Κερατσινίου και της Νίκαιας λόγω της πραγματοποίησης της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Παράλληλα έχουν κλείσει με εντολή της ΕΛΑΣ οι σταθμοί της γραμμής 3 του Μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα».

Συγκεκριμένα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας οι συρμοί θα διέρχονται από τους εν λόγω σταθμούς χωρίς να κάνουν στάση και θα επαναλειτουργήσουν κατόπιν νεότερης εντολής.