Με ανακοίνωση -μέσω των δικηγόρων της- απάντησε στα λεγόμενα του Απόστολου Λύτρα η πρώην σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον γνωστό ποινικολόγο.

Όπως τονίζει, η ίδια δεν έχει παρεμποδίσει την επικοινωνία του γνωστού ποινικολόγου με το παιδί τους. «Αποκρούω μετά βδελυγμίας τους χαρακτηρισμούς του πρώην συζύγου μου και τις αναφορές του περί της δήθεν παρεμπόδισης της επικοινωνίας του με το τέκνο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεών μου μετά την βάναυση χειροδικία του εναντίον μου, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό μου, πρόσφορο διακινδύνευσης της ζωής μου, είναι η ορθή ψυχοσωματική ανάπτυξη της κόρης μου».

Στα δικαστήρια οι απαντήσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα στα ΜΜΕ «θα απαντηθούν δεόντως και με τις νόμιμες διαδικασίες, όπως καθενός τρίτου που αυτοκλήτως παρεμβαίνει σε έναν δημόσιο διάλογο προδήλως ζημιογόνο και βλαπτικό της προσωπικότητας της κόρης μου και εμού προσωπικώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος είχε εκφραστεί υποτιμητικά για τους συνεδέλφους του που ανέλαβαν την υπεράσπισή της, ενώ είχε υποστηρίξει ότι ακούστηκαν υπερβολές για το τελευταίο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της.

«Ακούστηκαν πάρα πολλές υπερβολές. Και καλά να ακουστούν από τους δημοσιογράφους, το οποίο το δικαιολογώ. Ακούστηκαν υπερβολές από συναδέλφους που εκπροσωπούν την πρώην σύζυγό μου που γελάει ο κόσμος» είχε σημειώσει ο Απόστολος Λύτρας.

«Ένας άνθρωπος, όταν σηκώνει το χέρι του, πρέπει να τιμωρείται, δεν πρόκειται να αλλάξει η γνώμη μου, δεν πρόκειται να πω πουθενά ότι δεν το έχω μετανιώσει. Έχει όμως πολύ μεγάλη διαφορά όταν ακούγεται ότι έριξα 30 μπουνιές και κάτι τέτοιες αηδίες. Αυτό είναι προς χάρη εντυπωσιασμού, για να μην πω τι άλλο μπορεί να περνάει από το μυαλό μου» συμπλήρωσε ο ποινικολόγος.

«Εάν ο προβληματισμός του πρώην συζύγου μου είναι πόσες μπουνιές μου έριξε, αν είναι 10, 20 ή 30, ή εάν »γελά ο κόσμος», όπως δήλωσε, είναι ένα ερώτημα που χρήζει μάλλον άλλου είδους διερεύνησης, που άπτεται της ιατρικής επιστήμης, της κοινωνιολογίας ή της εγκληματολογίας» αναφέρει στην απάντησή της η κυρία Πολυζωγοπούλου, τονίζοντας: «Πόσες μπουνιές απαιτούνται άραγε κατ΄αυτόν για να είναι κακοποιητής;».

Τέλος, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «ως έχουσα την επιμέλεια της κόρης μας, ήδη δυνάμει δικαστικής απόφασης, δηλώνω τη ρητή αντίθεσή μου σε οιαδήποτε δημόσια αναφορά του στο παιδί» και ότι θα τηρεί απαρεγκλίτως τη νόμιμη διαδικασία στην εν λόγω υπόθεση.