Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Ζιζέλ Πελικό που έχει ταράξει τόσο τη γαλλική κοινωνία, όσο και ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα Τετάρτη, η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης συνεχίστηκε με την κατάθεση ενός ακόμη κατηγορούμενου, εκείνου που φέρεται να είναι ο «μαθητευόμενος» ή αλλιώς ο «μιμητής» του Ντομινίκ Πελικό που κατηγορείται για τους δεκάδες βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό.

Συγκεκριμένα ο 71χρονος Πελικό νάρκωνες επί μία δεκαετία την τότε σύζυγό του Ζιζέλ και καλούσε αγνώστους μέσα στο ίδιο το σπίτι τους για να τη βιάζουν. Η φρίκη αποκαλύφθηκε το 2020 όταν ο Πελικό πιάστηκε να τραβά βίντεο κάτω από φούστες γυναικών σε ένα σούπερ μάρκετ.

Μαζί με τον Πελικό, δικάζονται ακόμη 50 άντρες. Ένας απ’ αυτούς είναι ο 63χρονος Ζαν-Πιερ ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε με τον Πελικό για να ναρκώσουν τη δικιά του σύζυγο και έπειτα να τη βιάσουν και οι δύο.

Η πρώτη επαφή των δύο αντρών έγινε μέσω μίας ιστοσελίδας η οποία δεν υπάρχει πλέον.

Ο Πελικό εχθές Τρίτη παραδέχτηκε τις φρικτές πράξεις του δηλώνοντας πως «είναι βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι στην αίθουσα». Στη συνέχεια ζήτησε συγχώρεση τόσο από τη Ζιζέλ, όσο και από τα παιδιά και τα εγγόνια του. ζιζέλ πελικό

«Μετανιώνω για τις πράξεις μου. Αγαπώ τη γυναίκα μου»

Η δίκη σήμερα ξεκίνησε με την κατάθεση του Ζαν-Πιερ ο οποίος επίσης ομολόγησε, ισχυριζόμενος ότι για όλα φταίει ο «μέντοράς» του ο Πελικό και η δύσκολη παιδική του ηλικία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο Πελικό ήταν αυτός που του ξεκλείδωσε τον εσωτερικό του δαίμονα.

«Μετανιώνω για τις πράξεις μου. Αγαπώ τη γυναίκα μου», δήλωσε ο 63χρονος στην αίθουσα του δικαστηρίου. «Αν δεν είχα γνωρίσει τον κ. Πελικό, δεν θα είχα διαπράξει ποτέ αυτή την πράξη. Ήταν καθησυχαστικός, σαν ξάδελφος».

Ο Ζαν-Πιερ δεν κατηγορείται πάντως για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό, η οποία αναμένεται να καταθέσει η ίδια αργότερα.

Η συνάντηση

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Ζαν-Πιερ γνώρισε τον Πελικό σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται Coco, όπου ο τελευταίος μοιράστηκε εικόνες από τους βιασμούς της συζύγου του από τους άνδρες που είχε στρατολογήσει, περιγράφοντας πώς την είχε ναρκώσει.

Ο Ζαν-Πιερ δήλωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι έπεσε τυχαία πάνω στον ιστότοπο και αρχικά αρνήθηκε το αίτημα του Πελικό να βιάσει τη γυναίκα του. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Πελικό νάρκωσε τη σύζυγο του Ζαν-Πιερ και τη βίασε ενώ εκείνος παρακολουθούσε.

Ο Πελικό αναγνώρισε την ενοχή του για τον βιασμό της συζύγου του Ζαν-Πιερ και δήλωσε ότι μετάνιωσε, προσθέτοντας ότι διέκοψε την επαφή μαζί τους αφού εκείνη ξύπνησε ενώ εκείνος βρισκόταν στο δωμάτιό της.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Πελικό καταγράφηκε σε τουλάχιστον τρεις από τις δώδεκα επιθέσεις εναντίον της συζύγου του Ζαν-Πιερ, Σίλια. Η 54χρονη Σίλια έχει αποκτήσει πέντε παιδιά με τον Ζαν-Πιερ και παραμένει στο πλευρό του, χωρίς να έχει προβεί σε μήνυση.