Αμεση ήταν η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη στους 11 κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Στην απάντησή του ο υπουργός αναφέρει ότι «το 2019 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονταν σε 92,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2024, στο α’ τρίμηνο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τράπεζες και servicers έχουν μειωθεί σε 70,4 δισ. ευρώ. Το 2019 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ήταν περίπου στο 50% του συνολικού ύψους των δανείων της οικονομίας, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει σημαντικά, στο 32%».

«Η βελτίωση αυτή είναι πολύ σημαντική και αναγνωρίζεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την οικονομία» υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ανέφερε ότι μετά τις εκλογές του 2023 η κυβέρνηση ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το σχετικό οπλοστάσιό της και «οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού κινούνται πλέον σε επίπεδα ιστορικού υψηλού».

«Η προστασία της κατοικίας των πραγματικά ευάλωτων είναι κοινή προτεραιότητα όλων μας. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών διεξήγαγε πρόσφατα σχετική ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους» κατέληξε ο υπουργός.