Θυμάμαι, πάνε δεκαετίες, φίλους γιατρούς να κυκλοφορούν ζωσμένοι με βομβητές, μήπως τους ειδοποιήσουν από τα νοσοκομεία τους για κάτι επείγον, να σπεύσουν. Επικοινωνιακή τεχνολογία που εμφανίστηκε μεταξύ φαξ και κινητού τηλεφώνου, ξεχασμένη πλέον – όπως και τα πολύ αρχαιότερα «γουόκι-τόκι» που και αυτά έγιναν δολοφονικά εργαλεία στην υπηρεσία του ισραηλινού κράτους.

Η ονομασία Gold Apollo των βομβητών παραπέμπει σε ακόμη αρχαιότερες φονικές τεχνολογίες, γιατί ο Απόλλων δεν ήταν μόνο θεός του φωτός: κατά τον Ομηρο, ο Φοίβος  ήταν και χρυσάωρ (άορ = ξίφος), χρυσοσπάθης τρομερός που έριχνε σύννεφο τα εύστοχα βέλη του κατά των Αχαιών και έσπερνε λοιμό για να βοηθήσει τους Τρώες.

Ισως να γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική μυθολογία όποιος έστειλε τον εκηβόλο Χρυσάορα Απόλλωνα εξαμερικανισμένο σε Gold Apollo να εξοντώσει δεκάδες και να εξουδετερώσει χιλιάδες πολεμιστές της  Χεζμπολάχ. Φτωχούς ανθρώπους, εξ αποστάσεως στρατιώτες του Ιράν,  κράτους ανίκανου και διεφθαρμένου που έναν μετά τον άλλο εξοντώνουν εξ αποστάσεως τους ηγέτες του ΗΠΑ και Ισραήλ· τώρα, και τους απλούς μισθοφόρους.

Οπως έχουν καταντήσει τα πράγματα στον Λίβανο και στη Γάζα, τα δυστυχή θύματα δεν είχαν άλλη επιλογή για να κερδίσουν τη ζωή τους παρά να γίνουν στρατιώτες στην υπηρεσία άχρηστων ηγετών – που αυτή τη στιγμή ψάχνουν να βρουν «χαφιέδες» μεταξύ τους για να τους φορτώσουν τις συντριπτικές ήττες. Όπως έκανε και το ΚΚΕ στις δύσκολες στιγμές του.

Αν γίνει πόλεμος, πραγματικός, θα στέλνουν οι αγιατολάδες μικρά παιδιά να «καθαρίζουν» με τα διαλυμένα σωματάκια τους τα ναρκοπέδια, όπως έκαναν στον πόλεμο με το Ιράκ, όπως ακριβώς η Χαμάς στη δεύτερη Ιντιφάντα έστελνε παιδάκια να γίνουν χίλια κομμάτια «μάρτυρες»  σκοτώνοντας περαστικούς Ισραηλινούς, όπως ακριβώς το Ισραήλ σκότωσε περαστικούς προχθές.

Ομως ο Απόλλων, όσο ευθύς ήταν στην τοξοβολία, τόσο λοξός ήταν στο λόγο του: ὁ ἄναξ, οὗ τὸ μαντεῖόν ἐστι τὸ ἐν Δελφοῖς, οὔτε λέγει οὔτε κρύπτει ἀλλὰ σημαίνει, είχε επισημάνει οι Ηράκλειτος. Το τι σημαίνει η Gold Apollo  επίθεση, το εξήγησε χθες ο Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ σε διάγγελμα του: καθησύχασε το κοινό του ότι «από τις εκρήξεις δεν έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί [υψηλόβαθμα στελέχη] της Χεζμπολάχ αφού αυτά δεν φέρουν τα μοντέλα βομβητών που εξερράγησαν», αντιγράφω από τον δικτυακό τόπο του Βήματος.

Στου Ομηρου τα χρόνια, μονομαχούσαν οι αρχηγοί –  Αχιλλέας, Εκτορας, Πάτροκλος, Πάρις, … καθένας με τη βοήθεια του θεού-προστάτη του. Τώρα, κρυμμένοι και – όσο τους παίρνει – ασφαλείς Νετανιάχου, Νασράλα και λοιποί, στέλνουν να σκοτωθούν για λογαριασμό τους οι υπήκοοί τους στο όνομα των θεών τους.