Το ευχάριστο είναι ότι η Νατάσσα Μποφίλιου θα τσακίσει τον φασισμό. Υποθέτω, ολομόναχη. Η Δέσποινα Βανδή προβληματίζεται και η Πάολα δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της.

Το άλλο ευχάριστο είναι ότι ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει «είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός». Επιτέλους! Αφότου χάθηκε ο Κασσελάκης, η θέση του «επόμενου πρωθυπουργού» παρέμενε κενή, και μάλιστα για δύο τετραετίες.

Το τελευταίο ευχάριστο είναι ότι ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός θυμήθηκε πως υπήρχε στην Ελλάδα βουλευτής ονόματι Σαλμάς. Μπράβο μνήμη!

Κι όχι μόνο αυτό. Θυμήθηκε ότι ο βουλευτής Σαλμάς ανήκε στο ίδιο κόμμα με τον Πρωθυπουργό, κάτι που είχε ξεχάσει κι ο ίδιος ο Σαλμάς. Αποτέλεσμα; Τον διέγραψε ή κάτι τέτοιο.

Βεβαίως έντεκα βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό, κάτι (αν θέλετε τη γνώμη μου) απολύτως φυσιολογικό. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά των βουλευτών. Εκείνοι ρωτούν και οι υπουργοί απαντούν να λύσουν τις απορίες τους.

Ξέσπασε όμως μουρμούρα επειδή (λέει) υπάρχει γκρίνια στην ΚΟ της ΝΔ για τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Και οι «έντεκα» ανησυχούν για τις δημοσκοπήσεις.

Ανησυχούν; Κολοκύθια τούμπανα. Ούτε που τις διαβάζουν να καταλάβουν τι λένε.

Αλλά είναι ορφανά. Πιο ορφανά κι από τον Ολιβερ Τουίστ.

Πέρασαν τα χρόνια, το μαγαζί λειτουργεί με άλλη διεύθυνση, πάει κι ο Καραμανλής με τα υπουργεία τους και τα ωραία τους.

Και τώρα δεν τους δίνουν σημασία. Και δεν τους αγαπούν. Και ο καιρός περνάει. Και η ζωή μαζί του. Ατιμη ζωή!

Αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει γι’ αυτό ο Μητσοτάκης. Να παραδώσει την πρωθυπουργία στον Γκλέτσο; Να περιμαζέψει τα ορφανά να τους πει μια καλή κουβέντα; Ισως.

Ενα χάδι και λίγη στοργή δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Κι αν περισσεύει κανένα υφυπουργείο, ακόμη καλύτερα. Βοηθάει στην καλή διάθεση.

Και μην ακούτε ότι τους ενοχλεί που κυκλοφορούν τόσοι πασόκοι στην κυβέρνηση. Ας πάρουν εκείνοι το υφυπουργείο κι ας φέρει ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση όλον τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ασε που έρχονται μετά οι αγνώμονες πασόκοι και φωνάζουν «Χάρη, γερά, να πέσει η Δεξιά». Τόσο τους κόβει. Διότι αν πέσει η Δεξιά σε ποια κυβέρνηση θα μπαίνουν οι πασόκοι για να θυμώνουν τα ορφανά της Δεξιάς;

Νομίζω πάντως πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Μητσοτάκης θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα πριν παραδώσει στον Γκλέτσο.

Απλώς θα πρέπει μετά τα ορφανά να βάλει μια τάξη και στις χήρες.

Και (προειδοποιώ), δεν θα είναι ευκολότερο. Εκτός αν βάλει πλάτη η Μποφίλιου.