Μεγάλη αύξηση φαίνεται να σημειώνει η τιμή στο παραδοσιακό σουβλάκι, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 4 ευρώ.

Όπως λένε καταναλωτές, έχουν μειώσει όχι μόνο τις επισκέψεις στα σουβλατζίδικα αλλά και τις παραγγελίες στο σπίτι.

Σουβλάκι: Η τιμή του «ζαλίζει»

Τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι)

  • ΣΕΠΤ. 2023  3€ – 3,70€
  • ΣΕΠΤ. 2024 3,40€ – 4,20€

Το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι

  • Το περίφημο σάντουιτς της Θεσσαλονίκης

Μία 16άρα πίτα (με σουβλάκι 90-100 γρ. κρέας)

Με αλοιφή, πατάτα, ντομάτα, κρεμμύδι

Τιμή πελάτη: 4,60€ (4,37€ το κόστος του επιχειρηματία)

Υλικά

  • Πίτα: 0,15€ – 0,20€ / τμχ (από 0,10€)
  • Κρέας: +1€
  • Ντομάτα: 1,98€/κιλό (από 1,70€)
  • Πατάτες: 1€/κιλό (από 0,90€)
  • Τζατζίκι: 7€/κιλό (από 6,80€)

*Κάρβουνα: 1,10€ / κιλό (από 0,70€)

*Αμπαλάζ

  • Λαδόκολλα φούρνου: 0,20€
  • Αλουμινοσακούλα: 13 λεπτά/ σακουλάκι

+Σακούλα νάιλον μεταφοράς

+ Χαρτοπετσέτες

*Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)

*Λειτουργικά έξοδα

  • Ρεύμα: 2.500€ (από 1.000€)
  • Ενοίκια: 600€ -1.500€
  • Μισθοί εργαζομένων
  • Δήμος (κόστος τραπεζοκαθισμάτων):

π.χ 503€ το μέτρο στη Θεσσαλονίκη από 1.500€ -2.500€ /μήνα

Ο κ. Δημήτρης Εικοσιδυός μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τιμή του σουβλακιού.

«Είμαστε σε μι εποχή που ο προμηθευτής αντί για 0,03 ευρώ αύξηση, μας λέει πια για 0,50 ευρώ αύξηση στο χοιρινό. Ανεβαίνουν «περίεργα» τα προϊόντα. Έχει τύχει και κάθε μήνα. την τελευταία περίοδο έχουν ανέβει 3 φορές τα χοιρινά. Πολλά μαγαζιά απορροφήσαμε τις αυξήσεις. Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.