Τα ίχνη των δραστών που με κινηματογραφικό τρόπο λήστεψαν χρηματαποστολή με 1,5 εκατ. ευρώ στο Λαύριο αναζητά η Αστυνομία

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει το πράσινο ΙΧ  με το οποίο κινήθηκαν οι τέσσερις ληστές και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει καταφέρει να εντοπίσει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας με το συγκεκριμένο όχημα.

Το ένα από τα δύο τουλάχιστον, βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, παρουσιάζει τo in χωρίς να διευκρινίζεται αν το συγκεκριμένο είναι πριν ή μετά τη ληστεία.

Εικάζεται ότι το όχημα είναι κλεμμένο όπως είναι η τακτική των δραστών σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες.

Παράλληλα πιθανολογείται ότι μετά τη ληστεία οι δράστες θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο όχημα ήταν πετώντας το ακόμα και στη θάλασσα είτε βάζοντας φωτιά προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη.

Κινηματογραφική ληστεία

Οι δράστες είχαν οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία και εφάρμοσαν το σχέδιο τους θυμίζοντας σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Οι τέσσερις ληστές έδρασαν φορώντας ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες και υπό την απειλή όπλων, κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ από χρηματαποστολή.

Οι δράστες περίμεναν οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής να βγουν από κατάστημα παιχνιδιών με τις εισπράξεις περίπου στις 15.30 και στη συνέχεια να δράσουν.

Εγκλώβισαν το όχημα βάζοντας το δικό τους στο πίσω μέρος για να μην κάνει όπισθεν και έσκασαν τα λάστιχα.

Στη συνέχεια έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και τοποθέτησαν συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό που όπως αποδείχτηκε ήταν βεγγαλικό.

Κρατώντας καλάσνικοφ υποχρέωσαν τους δύο υπαλλήλους να ανοίξουν το βαν της χρηματαποστολής και έτσι άρπαξαν 15 σάκους γεμάτους χρήματα, με το ποσό να υπολογίζεται πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο τρόπος δράσης των ληστών και το μεγάλο χρηματικό ποσό που έβαλαν στο στόχαστρο κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να μην προέρχονται από τον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου και για τον λόγο ενημερώνονται και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για την εξέλιξη των ερευνών.