Με πνευματικό παραδειγματισμό αντιμετωπίζει ο πατέρας Αντώνιος τις εναντίον του κατηγορίες που τον οδήγησαν στο εδώλιο όπως κατάθεσε ο τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για την Κιβωτό του Κόσμου είπε πως με κλειστά τα μάτια θα εμπιστευόταν την κόρη του στη συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος του πατρός Αντωνίου κρύβονται άλλες σκοπιμότητες.

Όπως περιέγραψε, «όταν συνάντησα τον πατέρα Αντώνιο περνούσα κάποια σκοτάδια στη ζωή μου. Είχα χάσει την πίστη μου σε Θεό και ανθρώπους. Ο τρόπος που λειτούργησε μέσα μου ο λόγος του ήταν καθαρτικός. Ποτέ δεν ήταν πιεστικός».

Στη συνέχεια ο Πάνος Μουζουράκης αναφέρθηκε και στην εντύπωση που αποκόμισε όταν επισκέφθηκε κατασκηνώσεις με παιδιά της Κιβωτού λέγοντας:

«Επειδή υπάρχουν διάφοροι χαρακτήρες ανθρώπων, αυτό που μου έκανε εντύπωση και με έπεισαν… ήταν τα βλέμματα αυτών των παιδιών προς τον πατέρα Αντώνιο. Έβλεπα 40 παιδιά μαζί κι ακόμα κι εκείνος που φυσιογνωμικά φαινόταν πιο ταραχοποιός, έπαιρνε από το χέρι και καθησύχαζε αλλά πιο φοβισμένα παιδάκια. Αυτό που έκανε δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος ήταν συγκλονιστικό».

Οι ερωτήσεις

Υπεράσπιση: Μέχρι να γίνουν οι καταγγελίες είχατε ακούσει οτιδήποτε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτα.

Υπεράσπιση: Αν υπήρχε λόγος να εμπιστευτείτε το παιδί σας σε μια δομή, θα το εμπιστευόσασταν στην Κιβωτό;

Μάρτυρας: Με κλειστά μάτια!