Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το Ισραήλ ελέγχει αν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βρισκόταν στην έδρα της οργάνωσης στη Βηρυτό όταν χτυπήθηκε από ισραηλινό πλήγμα.

Ο Emanuel Fabian των Times of Israel γράφει παρακάτω:

Το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι ασφαλής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την οργάνωση.

Πάνω από 10 εκρήξεις σημειώθηκαν στο νότιο προάστιο της Βηρυτού σε κατοικημένες περιοχές όπου το Ισραήλ είπε ότι εξαπέλυσε «επίθεση ακριβείας» στο κεντρικό κτίριο της Χεζμπολάχ.

Ο αρχηγός των IDF, Χερτζ Χαλέβι, είπε μάλιστα ότι το κτίριο της Χεζμπολάχ ήταν βαθιά ενσωματωμένο σε κατοικημένες περιοχές.

Τουλάχιστον τέσσερα κτίρια έγιναν συντρίμμια και εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα.

Απόκοσμες εικόνες

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο της έκρηξης είναι ενδεικτικές της δραματικής κατάστασης που επικρατεί.

Λίβανος

Εικόνα μετά τον βομβαρδισμό στη Βηρυτό

Λίβανος

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή

«Η επίθεση στο προάστιο Haret Hreik της Βηρυτού εξαφάνισε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, περίπου έξι έως εννέα κτίρια καταστράφηκαν πλήρως ή εν μέρει. Μιλάμε για ένα οικοδομικό τετράγωνο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού», λέει ο ανταποκριτής του AJ Αλί Χασέμ.

«Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Αλλά όταν μια επίθεση με τόση μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, τόσες ρουκέτες εκτοξεύεται προς μια κατοικημένη περιοχή, θα περιμένουμε να δούμε έναν μεγάλο αριθμό θυμάτων».