Πηγές του ισραηλινού στρατού εκτιμούν ότι ο Νασράλα βρισκόταν στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ όταν αυτό έγινε στόχος σφοδρής επίθεσης από τις IDF.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, ο στρατός ερευνά εάν ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε ή όχι από την επίθεση.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού εκτιμούν ότι σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι στο χτύπημα της Βηρυτού.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου έχει ανακοινώσει ότι ανασύρθηκαν δύο νεκροί και υπάρχουν ακόμα 76 τραυματίες.

Πέρα από την εκτίμηση του ίδιου του Ισραήλ, και οι αρχές του Λιβάνου εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ισοπεδώθηκε ένα τετράγωνο και τουλάχιστον έξι κτίρια κατοικιών.

Το Ισραήλ έκανε λόγο για «επίθεση ακριβείας» με στόχο το κεντρικό κτίριο διοίκησης της Χεζμπολάχ αλλά παραδέχτηκε ότι το κτίριο αυτό ήταν «ενσωματωμένο» σε κατοικημένες περιοχές.

Ισραηλινά ΜΜΕ είχαν αναφέρει από νωρίς ότι στόχος ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αλλά πηγές προσκείμενες στην οργάνωση είπαν σε διεθνή πρακτορεία ότι ο Χασάν Νασράλα ήταν ζωντανός και ασφαλής.

Το ίδιο μετέδωσε και το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι όσα ακούγονται για την επίθεση στη Βηρυτό από το Ισραήλ είναι ψέματα, διαψεύδοντας έτσι την είδηση του θανάτου του ηγέτη της.

Ερωτηθείς ο Νετανιάχου από Αμερικανοεβραίο ηγέτη στις ΗΠΑ για την τύχη του αρχηγού της Χεζμπολαχ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε με ένα νεύμα που υποδήλωνε στον συνομιλητή του να είναι υπομονετικός.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ το Τελ Αβίβ φέρεται να χρησιμοποίησε διάτρητες κεφαλές στην επίθεσή του στη Βηρυτό.

Ο Elijah Magnier, στρατιωτικός αναλυτής, είπε στο AJ ότι το πυρομαχικό που χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην τελευταία του επίθεση στη Βηρυτό είναι ένας «πολύ νέος τύπος βόμβας» – η GBU-72.

Το όπλο είναι «μια προηγμένη βόμβα 5.000 λιβρών [2.200 κιλών] που δημιουργήθηκε το 2021», δήλωσε ο Magnier.

Έπεσε με ένα κλάσμα καθυστέρησης, γεγονός που επέτρεψε στη βόμβα να φτάσει στο καταφύγιο κάτω από το έδαφος και να γκρεμίσει ολόκληρες δομές, εξήγησε ο Magnier.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι γνώριζαν για την επίθεση την ώρα που αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ήταν ενήμερες.

Την ίδια στιγμή ο στρατός του Λιβάνου αυξάνει τα μέτρα προστασίας στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό όπως ανέφεραν αραβικά μέσα ενημέρωσης

Ο Νετανιάχου αφού ενέκρινε την επίθεση από τη Σύνοδο του ΟΗΕ που βρίσκεται, αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του και να επιστρέψει στο Ισραήλ.