Σάλο και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός της 14χρονης μαθήτριας στη Γλυφάδα. Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο πατέρας της 14χρονης, συναισθηματικά φορτισμένος, δηλώνει ότι στο οικογενειακό περιβάλλον επικρατεί φόβος και αγωνία, καθώς οι δράστριες της επίθεσης παραμένουν ελεύθερες: «Δεν διασφαλίζεται η φυσική ασφάλεια του παιδιού μου και η επιστροφή στην κανονική ζωή είναι πολύ δύσκολη. Δεν έχει γυρίσει στο σχολείο. Για την ώρα τρέχουμε σε νοσοκομεία, ψυχολόγους και ψυχιάτρους».

«Είναι πολύ θλιβερό και επίπονο αυτό που βιώνουμε», συνεχίζει ο πατέρας του θύματος, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για την κατάσταση σε σχολικά προαύλια και γειτονιές. «Τριάντα παιδιά είδαν ένα παιδί να ξυλοκοπείται και δεν αντέδρασε κανένα. Ούτε καν οι γονείς δεν μας πήραν ένα τηλέφωνο, να ρωτήσουν ποια είναι η κατάσταση, να μας υποστηρίξουν…».

«Επικρατεί η απάθεια στα παιδιά. Αυτό γίνεται όταν περνούν όλη τους την ημέρα κολλημένα στην οθόνη», επισημαίνει και προειδοποιεί: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η Ελλάδα σε 20 χρόνια. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα υπάρχει κοινωνία». Εξάλλου, απαιτεί από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα προκειμένου να λυθεί το μείζον ζήτημα της νεανικής παραβατικότητας – «όχι αύριο, χθες», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ιστορικό του ξυλοδαρμού της κόρης του, επισημαίνει ότι ο εκφοβισμός της στο σχολείο είναι κάτι για το οποίο η ίδια είχε ήδη ενημερώσει το περιβάλλον της. «Πιέσαμε το σχολείο για τη βία που δεχόταν και γι’ αυτό και αποβλήθηκε η μία από τις δύο δράστριες τον περασμένο Μάιο. Ομως, το ότι η κόρη μου μίλησε τότε οδήγησε στην πρώτη επίθεση, στις 7 Σεπτεμβρίου. Το “δεν μιλάμε” είναι κεντρικό κομμάτι στην κουλτούρα του bullying», εξηγεί και καταλήγει με πικρία: «Οι δύο συγκεκριμένες κοπέλες είναι γνωστές στην περιοχή για το ποιόν τους. Αλλά και πίσω από αυτές, υπάρχουν κάποιοι γονείς, οι οποίοι δεν έχουν ζητήσει καν μία συγγνώμη».