Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η διάσωση μιας γυναίκας που είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο της και κινδύνευε με πνιγμό, η οποία διασώθηκε από έναν μετεωρολόγο-ρεπόρτερ. Ο μετεωρολόγος του Fox Weather Bob Van Dillen έγινε ήρωας σε ένα βράδυ, καθώς διέκοψε μια ζωντανή εκπομπή στην Ατλάντα για να σώσει μια γυναίκα που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Helene.

Ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ καιρού στην Ατλάντα διέκοψε την ζωντανό του μετάδοση για τον τυφώνα Helene την Παρασκευή για να σώσει μια γυναίκα από ένα όχημα που είχε αποκλειστεί από την άνοδο των υδάτων. Στο βίντεο της διάσωσης, όρθιος στη βροχή με το βυθισμένο όχημα πίσω του, ο μετεωρολόγος του FOX Weather Bob Van Dillen περιγράφει πώς η γυναίκα οδήγησε σε μια πλημμυρισμένη περιοχή.

Λέει ότι κάλεσε το 911 και ακούγεται να ουρλιάζει καθώς προσπαθεί να τη διαβεβαιώσει ότι η βοήθεια είναι καθ’ οδόν. Στη συνέχεια λέει στην κάμερα: «Είναι μια κατάσταση. Θα επανέλθουμε σε λίγο. Πάω να δω αν μπορώ να βοηθήσω αυτή την κυρία λίγο περισσότερο παιδιά».

Από ρεπόρτερ διασώστης

Στη συνέχεια, ο Van Dillen φαίνεται να βαδίζει μέσα στο νερό με τη γυναίκα στην πλάτη του, μεταφέροντάς την σε ασφαλές μέρος. Αργότερα, σε συνέντευξή του, είπε ότι τα παράτησε όλα για να βοηθήσει.

«Έβγαλα το πορτοφόλι μου από το παντελόνι μου και μπήκα εκεί μέσα, μπήκα στο νερό, μπήκα βαθιά στο στήθος», είπε ο Van Dillen. «Ήταν εκεί μέσα, ήταν ακόμα δεμένη στο αυτοκίνητό της και το νερό ανέβαινε και έφτανε μέχρι το ίδιο το αυτοκίνητο. Ήταν σχεδόν μέχρι το λαιμό βυθισμένη μέσα στο ίδιο της το αυτοκίνητο. Ήταν σε πανικό. Πραγματικά δεν έβγαζαν νόημα όσα έλεγε και ήταν ακόμα δεμένη στο κάθισμα… η πίεση του νερού δεν με άφηνε να ανοίξω την πόρτα και έτσι της είπα να κατεβάσει το παράθυρο» είπε ο…διασώστης.

Ο Subramaniam Vincent, διευθυντής δημοσιογραφίας και ηθικής των μέσων ενημέρωσης στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ηθικής Markkula του Πανεπιστημίου Santa Clara, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα παράδειγμα διασταύρωσης του ρόλου του δημοσιογράφου με την ανθρώπινη ευθύνη. Είναι σαφές ότι ενώ είχε επαγγελματική υποχρέωση να μεταδώσει την είδηση, «υπάρχει επίσης κάποιος του οποίου η πιθανή ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο Vincent. «Οπότε νομίζω ότι η επιλογή που έκανε είναι μια ανθρώπινη κλήση».

Λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο των υδάτων και τις κραυγές της γυναίκας για βοήθεια, καθώς και το γεγονός ότι δεν ήξερε πότε θα έφτανε η βοήθεια, «είναι μια κλασσική περίπτωση πρωτοβουλίας – όπου ένας συμπολίτης βοηθάει πραγματικά έναν άλλον», δήλωσε ο Βίνσεντ.

Πηγή: Associated Press