Ο Λίβανος συνεχίζει να είναι αντιμέτωπος με ισραηλινές επιθέσεις που σύμφωνα με το Τελ Αβίβ δεν θα σταματήσουν εάν δεν καταστραφεί η Χεζμπολάχ.

Το βράδυ του Σαββάτου ένα νέο χτύπημα σημειώθηκε 500 μέτρα από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο μια αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, που συνορεύει με το προπύργιο της Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για βιομηχανική περιοχή δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters, λέγοντας ότι ήταν το πλησιέστερο πλήγμα μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο.

Η πηγή είπε ότι η περιοχή που χτυπήθηκε ήταν γεμάτη από συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων.

Ο υπεύθυνος της Middle East Airlines, Mohammad al-Hout, δήλωσε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

«Το αεροδρόμιο της Βηρυτού δεν μπορεί να αποτελεί στόχο, δεν υπάρχουν όπλα εκεί», δήλωσε ο al-Hout στο Reuters.

Λίβανος

Πηγή: Quds News Network

Καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου την επίθεση της Παρασκευής

Η περιοχή σφυροκοπάται από χθες το απόγευμα όπου και έγινε σφοδρή επίθεση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της Χεζμπολάχ, και στο οποίο σκοτώθηκαν ο ηγέτης της οργάνωσης και άλλοι διοικητές της.

Ο Νατζίμπ Μικάτι, προσωρινός πρωθυπουργός του Λιβάνου, καταδίκασε τις αεροπορικές επιθέσεις της Παρασκευής που σκότωσαν και Λιβανέζους αμάχους στη συνοικία Νταχιγιέ της Βηρυτού.

Σε τηλεοπτική δήλωση, ο Μικάτι κάλεσε τον λιβανέζικο λαό να «σταθεί ενωμένος απέναντι στην επιθετικότητα», καθώς η χώρα παραμένει στα πρόθυρα ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης.

Μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε μετά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Μικάτι ανακοίνωσε επίσης ότι όλα τα κρατικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα.