Νίκη… κορυφής για την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού. Η Ένωση ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο ντέρμπι της OPAP Arena για την 6η αγωνιστική της Super League, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να πραγματοποιεί μια καλή εμφάνιση κόντρα στους «πράσινους» οι οποίοι προβλημάτισαν ξανά με την απόδοσή τους.

Έτσι παρατάχτηκαν

Η Ένωση ξεκίνησε το ντέρμπι με Στρακόσα κάτω από τα δοκάρια. Ακραία μπακ τους Ρότα και Πήλιος, με τους Βίντα και Κάλενς δίδυμο στα στόπερ.

Στον άξονα θα ξεκίνησαν ο Σιμάνσκι με τον Περέιρα, ενώ ο Πινέδα έπαιξε λίγο πιο μπροστά. Δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή ο Ελίασον, αριστερά ο Κοϊτά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πιερό.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με σύστημα 4-3-3. Ο Ντραγκόφσκι ξεκίνησε στο τέρμα, με τους Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Αράο και Μαξίμοβιτς αγωνίστηκαν στον άξονα, έχοντας τον Ουναχί μπροστά τους, ενώ οι Τετέ-Τζούρισιτς στα άκρα και o Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

«Κιτρινόμαυρο» προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Το πρώτο μισάωρο του ντέρμπι πέρασε χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση, με μοναδική εξαίρεση ένα σουτ από τον Ρότα που πέρασε αρκετά έξω. Στο 30’, η Ένωση μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα ακριβείας από τα δεξιά και ο Πιερό σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους για να «γράψει» το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 40’, όταν μετά από κόρνερ ο Γεντβάι έκανε τη κεφαλιά, ωστόσο ο Στρακόσα αντέδρασε σωστά για να στείλει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους πράσινους να βγάζουν αντίδραση. Στο 48’ ο Τετέ δεν πρόλαβε να κάνει τη προβολή υπό την πίεση του Βίντα, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ουναχί πέρασε λίγο άουτ.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού με τον Αλμέιδα να «φορτώνει» το χώρο του κέντρου με τις αλλαγές των Λιούμπισιτς, Γιόνσον και Μάνταλου, κλείνοντας του χώρους στο «τριφύλλι». Η τακτική αυτή «βγήκε» στον Αργεντινό αφού η ΑΕΚ έκλεισε τους διαδρόμους, ανέκοψε την ορμή των φιλοξενούμενων και έκανε το έργο της πιο εύκολο. Μάλιστα στις καθυστερήσεις η Ένωση «σφράγισε» τη νίκη με το πέναλτι που κέρδισε ο Πιερό (χέρι του Τσέριν) και εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ στο 90+3.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Πήλιος, Ρότα (89΄ Μήτογλου), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71΄ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (64΄ Γιόνσον), Κοϊτά, Ελίασον (89΄ Άμραμπατ), Περέιρα (71΄ Μάνταλος), Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Μπάλντοκ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μακσίμοβιτς (66΄ Πελίστρι), Αράο (80΄ Τσέριν), Ουναχί (80΄ Μπακασέτας), Τετέ (86΄ Γερεμέγεφ), Τζούριτσιτς (66΄ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.